Interviu cu Samira Esfahani –  participantă la Şcoala de Vară de Desen şi Pictură

Interviu realizat în cadrul proiectului Laboratorul Schimbării

Liliana Preda:  De ce ţi s-a părut util acest curs?

Samira Esfahani:  Întotdeauna mi-am dorit să fac un curs de pictură, însă mi-a fost frică. Am crezut că nu voi reuşi. Dar Ammar, lectorul nostru, m-a încurajat şi am reuşit să îmi depăşesc frica şi m-am relaxat. Mi-a plăcut foarte mult şi vreau să continui.

Liliana Preda: Ce ai învăţat la curs?

Samira Esfahani: În primul rând am învăţat să desenez în creion şi cărbune. Apoi, următoarele zile am lucrat şi în culori. A fost foarte amuzant!

Liliana Preda: Cum ţi s-a părut atmosfera la curs?

Samira Esfahani: A fost foarte relaxată, nici nu am simţit cum au trecut cele două ore. Toată lumea s-a simţit bine şi a fost bucuroasă. Ne-am simţit ca într-o vacanţă!

Liliana Preda : Atelierul te-a ajutat să înţelegi mai bine societatea în care locuieşti acum?

Samira Esfahani: Da! Pentru că am avut ocazia să socializăm cu echipa Fundaţiei Calea Victoriei şi astfel am înţeles mai bine mentalitatea românilor şi modul în care aceştia se exprimă.

Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanţat de  Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Un interviu de Liliana Preda