Interviu cu artistul de origine siriană Ammar al Nahhas – lectorul Şcolii de Vară de Desen şi Pictură

Liliana Preda:  Cum a fost experienţa de a le preda refugiaţilor?

Ammar al Nahhas: În primul rând trebuie să vă mulţumesc că am avut ocazia să susţin acest curs. Toţi oamenii care au venit la curs la Fundaţia Calea Victoriei sunt minunaţi, iar eu m-am bucurat mult să îi cunosc. Din prima zi în care am început cursul am fost fascinat să văd bucuria şi entuziasmul cu care participanţii au picatat. A fost o experineţă minunată!

Liliana Preda: Cum a fost structurat cursul?

Ammar al Nahhas: Cursul a avut cinci întâlniri şi în fiecare întâlnire am abordat alt subiect, ca să ajungă la inimile fiecărui participant. La curs au participat şi copii şi aceştia au fost fericiti că pot să îşi exprime creativitatea liber.

De exemplu, la cursul al treilea fiecare cursant a pus în pictură câteceva din ţara lui: Hadia a pus în pictura ei o capră din Afganistan, Hiba a făcut o narghilea, Hannan a făcut un obiect din Pakistan, Samira a folosit culori din Iran, culoarea deşertului Sahara, în vaza cu flori pe care a pictat-o la curs.

Liliana Preda: Ce îţi doreşti să înveţe participanţii la acest curs?

Ammar al Nahhas: Să plece relaxanţi, bucuroşi şi încrezători.

Proiectul Laboratorul schimbării este un proiect cultural co-finanţat de  Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.