INSPIRE ME! Dialogurile din Salonul Victoriei: Invitat regizoarea Chris Simion Mercurian

Vă invităm la al treilea eveniment din seria întâlnirilor “INSPIRE ME”, dialoguri derulate în Salonul Fundaţiei Calea Victoriei în cadrul cărora Sandra Ecobescu va sta de vorbă cu oameni charismatici, profesionişti excepţionali din domenii umaniste sau culturale, care inspiră sute de oameni pasionaţi de arte, cultură şi educaţie.

Al treilea invitat este regizoarea şi scriitoarea Chris Simion,  absolventă a doua facultăţi din cadrul U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale” , teatrologie în 1999 şi regie teatru în 2004. A publicat nouă cărţi, printre care “Ce ne spunem când nu ne vorbim” , “40 de zile” , “In fiecare zi Dumnezeu se roagă la Mine” şi “Imperativele adolescenţei”, toate la Editura Trei. În teatru este recunoscută drept o regizoare cu o viziune modernă, inedită şi cu un curaj estetic rar. Este iniţiatoarea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD şi a proiectului Griviţa 53 / G 53 PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ.

Ultima carte lansată în această toamnă, “CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US” este experienţa majoră-magică a lui Chris Simion Mercurian după ce a primit recent diagnosticul de cancer şi, în loc să închidă fereastra, a deschis-o larg. Albumul a început ca o joacă între ea şi Cătălina Flămînzeanu (fotograf), devenind pe parcurs un joc între ea şi toată lumea. Chris vede paharul plin şi când acesta e gol şi scoate din orice suferinţă sensul, latura izbăvitoare.

Sandra o va invita pe Chris să povestească cu sinceritate şi curaj despre experienţa ei ca regizoare, despre provocările ei ca scriitoare, despre cum este să traieşti viaţa cu bucurie în fiecare zi, dincolo de primejdii şi frici, cu gândul că Dumnezeu este mereu alături de tine.

Această serie va avea ca invitaţi, în continuare, lectori ai fundaţiei precum şi alte personalităţi culturale din diverse generaţii. Invitaţii anteriori au fost istoricul Georgeta Filitti şi dirijorul Tiberiu Soare.

La final vă invităm la un pahar de vin, iar publicul va putea să adreseze întrebări invitatei noastre din această după-amiază.

Dialogurile din Salonul fundaţiei – care îşi propun să prezinte într-o manieră relaxată poveştilor unor oameni pe care îi admirăm, care fac lumea mai frumoasă şi care ne inspiră – vor fi transcrise şi se vor transforma într-un nou proiect editorial. Astfel ne propunem să ajungă aceste poveşti interesante şi idei incitante dincolo de graniţele oraşului şi de limitele sălilor noastre de curs, în ţară şi în străinătate.

Inscrie-te la acest atelier »