Happy@Home – Cum să fii fericit în casa ta
 

Există o mie şi una de definiţii ale fericirii. Deja acest lucru ar trebui să ne dea de gândit: dacă ar fi uşor de definit, am avea una singură. Se pare că fiecare dintre noi trebuie să-şi găsească propria formulă. Căci fericirea e ceva ce trebuie trăit, nu vorbit.

Mă declar cu mare entuziasm ca fiind pasionată, de mulţi ani, nu neapărat de design, nici de fiscalitate şi economie :), nici de parenting, nici de comunicare, deşi fiecare dintre aceste zone sunt piese în acel puzzle care este viaţa mea. Sunt extrem de pasionată, la modul general, de a trăi frumos şi echilibrat. Şi asta nu “peste zece-douăzeci de ani” sau “ceva mai târziu, când o să am timp să fac asta”. Ci acum. Deja.

Mai declar cu patos, către toţi clienţii mei, că spaţiile în care locuim trebuie să ne ofere această şansă, să ne încarce de energie, să ne încânte simţurile de cum intrăm pe uşă, sau cu mult înainte, chiar pe drumul spre casă. Trebuie să ne spună lucruri, să ne transmită stări. De bine. De linişte. De pace. Ori de efervescenţă.

Văd spaţiile rezidenţiale ca fiind locuri în care ne relaxăm sau, dimpotrivă, ne umplem de energie, ne regăsim, eventual ne căutăm pe noi înşine, dacă nu am reuşit încă să ne liniştim interior.

Relaţia dintre fiecare dintre noi şi casa sa este departe de a fi simplă. Este la fel de complexă ca şi relaţia cu sine însuşi.

Spune-mi cum este casa ta, pentru că asta spune mult/ totul despre tine acum, în acestă perioadă a vieţii tale, precum şi despre tine în general.

Iată câteva idei pe marginea cărora care vom reflecta împreună la întâlnirile noastre:

  • Cum ne alegem locuinţa? O alegem noi pe ea, sau ne alege ea pe noi? Probabil la fel ca în iubire…
  • Relaţia cu propria casă poate fi una de iubire, de ură, de refuz sau de indiferenţă.
  • Ce reprezintă pentru tine locuinţa?
  • Cum arată pentru tine “casa ideală”? Există tot atâtea răspunsuri, câte persoane întrebăm.

Şi poate la finalul atelierului nostru, vei fi făcut un prim pas pe drumul spre o relaţie mai “caldă”, mai apropiată cu casa ta. Prezentă sau viitoare.

sursa foto

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!