Georgiana Iacob
 

Georgiana Iacob este licenţiată în Istoria şi Teoria Artei (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, 2007) şi Creaţie Coregrafică (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L.Caragiale” Bucureşti, 2008). În prezent este doctorandă la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti cu o teză despre Corneliu Baba.

În perioada 2009-2017 a predat cursuri de dans clasic, organizând în acest interval peste 10 spectacole. În cadrul grupul sincretic de creaţie SeduCânt a realizat coregrafia pentru spectacolele Ondine şi Icarinth (2010-2011), prezente în mai multe festivaluri de muzică contemporană: Meridian (Bucureşti, 2010), SIMN (Bucureşti, 2011), Cluj Modern (Cluj-Napoca, 2011), JazzAndMore (Sibiu, 2011).

Între 2017-2022 a lucrat la Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul Secţiei de Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale, realizând programe educative pentru copii, adolescenţi şi prezentări pentru publicul adult în toate cele patru sedii ale muzeului. În această perioadă a realizat două episoade despre colecţia Moise Weinberg de la Muzeul Colecţiilor de Artă pentru Emisiunea Lunea la muzeu (Digi, 2019), şase episoade dedicate colecţionarilor armeni, evrei, aromâni, etc, din patrimoniul Muzeului Colecţiilor de Artă pentru emisiunea Convieţuiri (TVR, 2021), precum şi o prezentare a Spaţiilor istorice ale fostului Palat Regal pentru documentarul Ora regelui – Tronul Regal. Înfruntarea destinului (TVR, 2022).


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!