Cum să-ţi creşti încrederea în sine
 

Încrederea în sine este un atu esenṭial de care avem nevoie în faṭa provocărilor şi a greutăṭilor, cu atât mai mult cu cât societatea favorizează pe cei asertivi şi combativi. Dar încrederea în sine nu presupune doar acel sentiment de siguranṭă atât de necesar pentru reuṣita în tot felul de paliere ale vieṭii. Este vorba şi de o tărie interioară care este baza unei mai bune raportări la noi înṣine şi o condiṭie de căpătâi pentru dezvoltarea noastră personală dar ṣi în cadrul societăṭii.

Deloc de neglijat, încrederea în sine generează şi încrederea în ceilalṭi şi ne ajută să ne deschidem spre lume cu luciditate şi discernământ.

Cum să îţi creşti încrederea în sine

Cum faci să fii mai încrezător în propriile forţe? Antrenează-te, din 16 august, cu Eduard Bucescu.Despre cursul pe care ţi-l propune afli mai multe aici: goo.gl/HYKhBd

Posted by Fundatia Calea Victoriei on 2 August 2017

Este aṣadar o calitate utilă şi atunci când ne repliem spre interior, dar şi în contactul cu ceilalṭi. Ne garantează libertate de gândire şi de acṭiune, ne conferă uṣurinṭă în a ne adapta la situaṭii noi. Cu ajutorul ei ne evaluăm mai obiectiv în raport cu ceilalṭi şi ne afirmăm cu mai puṭină (sau fără) crispare şi teamă. Nu în ultimul rând, ne învaṭă să ne reîmprietenim cu propria imperfecṭiune, să ne asumăm contradicṭiile şi îndoielile în timp ce rămânem totuṣi conṣtienṭi de resursele şi convingerile noastre.

In cadrul celor trei intalniri vor analiza încrederea în sine (teoretic ṣi cazuistic) urmărind, printre altele, ṣi următoarele teme:

  • Este încrederea de sine o formă de narcisism? Raporturi între încrederea în sine şi iubirea de sine;
  • Factori responsabili pentru fluctuaţia încrederii în sine;
  • Autoobservarea şi autocunoaṣterea, premisele fundamentale ale sporirii încrederii în sine;
  • Cum să-ţi acorzi dreptul la imperfecṭiune şi să faci echipă cu vulnerabilităṭile tale (eventual şi să profiţi de ele);
  • Adoptarea afirmativităṭii în comportament;
  • Paşi spre o percepṭie sănătoasă: modificarea gândurilor automate şi a mecanismelor de deformare a realităţii;
  • Un spirit încrezător într-un corp încrezător: cum îţi ˶afirmi˝ corpul?
  • Eliberarea de ceilalţi pentru o mai bună comunicare cu ceilalţi;
  • Zona de confort versus zona de risc şi de progres.

Sursă imagine: https://unsplash.com/photos/OfOODQD-sy0


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!