FREELANCING: Cum să îţi creezi propria carieră
 

FREELANCING, între terapie profesională şi design de carieră.

Siguranţa financiară. Statutul social. Puterea. Relaţiile profesionale şi personale de valoare. Libertatea în acţiune şi simţul liberului arbitru. Motivaţia de a crea. Disponibilitatea de a contribui. Claritatea în scopuri şi în planuri. Identificarea talentului personal care face diferenţa. Validarea şi nevoia de a fi văzuţi. Curajul de a fi vulnerabili.

Sunt lucruri pe care ni le dorim sau care ne aduc plăcere, fie că se întâmplă conştient sau subconştient, dar la care nu reuşim să ajungem întotdeauna. Iar când ajungem, riscăm să le pierdem din vedere pentru next best thing. Există, oare, o legătură între aceste dorinţe şi viaţa de freelancer? Şi dacă da, care e aceea?  Este, oare, freelancing-ul, un factor determinant al unei vieţi profesionale de succes sau mai degrabă o consecinţă a acesteia? Şi ce înseamnă succesul?

În jurul freelancing-ului s-au construit mai multe mituri, unele reale, altele mai puţin. Dar numitorul lor comun se rezumă la întrebarea “ce rol vrem să avem în viaţa noastră”: ne afiliem viziunii altora sau ne lansăm propria viziune în jurul căreia ne construim tribul?

Suntem aproximativ 1,2 milioane de români (17%) care lucrăm pe cont propriu, depăşind media Europei (14%) formată din aproape 18 milioane de freelanceri, contributori cu 45% la veniturile totale create pe piaţa muncii. Şi piaţa creşte vertiginos, ceea ce oferă încredere celor care se gândesc să facă pasul acesta.

DAR!

Cum se schimbă viaţa odată cu aceste decizii şi cum ajungi freelancer? De unde începi? Cum îţi alegi domeniul în care să te lansezi? După ce semne te uiţi? Care sunt avantajele şi care sunt dezavantajele freelancing-ului? Ce rol a avut pandemia la evoluţia pieţei? Este nevoie de ceva anume să te poţi „desprinde” de biroul de angajat? Ce presupune acest “experiment al independenţei?” Trebuie să ai un anumit tip de personalitate pentru a ajunge freelancer, sau este un exerciţiu pe care îl poate încerca oricine? Cum ştii că ai reuşit? Ce spune despre tine, ca om, că eşti antreprenor, intraprenor, soloprenor, freelancer sau angajat?

Sunt întrebări fireşti la început de drum profesional pe cont propriu, dar indiferent de răspunsuri, ultimativ, decizia de a porni această aventură este una profund personală şi se articulează prin răspunsul la alte tipuri de întrebări.

Pe care le vom afla împreună.

Cursul va parcurge mai multe direcţii introspective.

Temele cursului sunt:

1. Vreau sau nu să fiu freelancer? Am ce îmi trebuie? Şi cum articulez informaţiile acestea în jurul unui produs vandabil? Care e produsul?

2. Aspecte tangibile şi intangibile (de la forma juridică, denumirea firmei şi strategia de preţ/produs până la setarea de limite personale în condiţii de multidisciplinaritate). Cu ce compas moral şi mix psihologic porneşti la drum? Cum defineşti succesul? Dar eşecul? Care e cel mai bun lucru care se poate întâmpla? Dar cel mai rău? Şi pe care alegi să îţi concentrezi atenţia?

3. Identificarea, articularea şi construcţia vocii de brand pornind de la valorile personale şi de la tipurile de personalitate. De la arhetip de brand personal şi sindromul impostorului, la clarificarea viziunii si construcţia strategiei de Marketing.

4. De la singur la împreună. Cele mai mari necunoscute, temeri şi riscuri: instabilitate financiară, multidisciplinaritatea, aspecte legal-fiscale, auto-organizarea, puterea de negociere, responsabilitatea de a-ţi fi propriul angajator, beneficii social-financiare,

5. Ghidarea prin comunităţi şi găsirea de clienţi. Relaţia cu tine, cu banii, cu munca, cu libertatea, cu ceilalţi, cu lumea. Cum, când şi de ce să spui NU? Ce înseamnă greşit şi ce greşeli poţi evita?

6. Ce construieşti şi laşi în urmă. De la misiune la legacy şi contribuţie.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Sursa – https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/designer-sta-jos-sta-a-ezat-tehnologie-3194518/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!