Fotograful Iosif Berman – Omul cu o mie de ochi
 

Vă invităm la proiecţia documentarului despre viaţa şi fotografiile lui Iosif Berman. Filmul acoperă umanitatea expresivă surprinsă de maestrul fotoreportajului interbelic pe care Geo Bogza l-a numit „Omul cu o mie de ochi” datorită firescului şi priceperii cu care acesta a imortalizat fie vacarmul străzii, cu adunări, bâlciuri şi vânzători ambulanţi, fie lumea urbană a recepţiilor şi a personalităţilor politice.

Filmul „Omul cu o mie de ochi” spune povestea fotografului aflat mereu în mişcare, care a participat în campanii monografice organizate de Dimitrie Gusti şi care a surprins în cariera sa fotografică diversitatea şi puterea expresivităţii umane. Materialul său fotografic a fost trimis şi la Associated Press, Scandinavian Newspaper Press, New York Times şi alte reviste londoneze.

Evenimentul va fi deschis de Mirela Bichigeanu, fotograf.

Regia:  Alexandru Solomon
Scenariul:  Alexandru Solomon
Cu:  Ioana Abur, Tomi Cristin
Imaginea:  Alexandru Solomon
Montaj:  Nita Chivulescu
Muzica:  Cristian Tarnovetchi
Producator:  Ager Film, Fundaţia Arte Vizuale
Anul producţiei:  2001

Acest eveniment face parte din Festivalul Luna Bucureştilor, aflat în acest an la a VIII-a ediţie. Primăvara, din 9 mai până în 9 iunie, Fundaţia Calea Victoriei reia tradiţia organizării acestui festival iniţiat în 1935 pentru că ne plac poveştile, iubim clădirile vechi şi elegante, ne incită să descoperim colţuri mai puţin cunoscute ale oraşului. Avem multe de învăţat de la personalităţile culturale care şi-au petrecut măcar o parte din viaţă în Bucureşti şi vrem să le onorăm cum se cuvine.

sursa foto


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!