Curs de fotografie urbană pentru începători
 

Se spune că frumuseţea stă în ochii celui care priveşte, iar fiecare imagine poate spune mai mult decât ceea ce „arată”. Henri Cartier Bresson a spus că „fotografia e o reacţie imediată care conturează meditaţia.” Dacă îţi place să observi, descoperi, surprinzi colţuri neobişnuite, momente din viaţa de zi cu zi, să explorezi locuri noi sau să te joci cu alăturări noi, expresii diverse, emoţii, te invit să descoperim împreună o perspectivă diferită prin lentila fotografică.

Mai mult decât atât, îţi propun să dezbatem puţin partea filozofică a fotografiei şi să descoperim împreuna ceea ce face o fotografie… o fotografie şi nu o simpla poză. Vom parcurge împreună elementele cheie de care trebuie să ţii cont atunci când apeşi butonul de declanşare al aparatului şi care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Participanţii vor primi „teme”, fotografii pe care le vor aduce la ultima şedinţă de curs, pentru a fi analizate şi discutate.

Cursul de fotografie se va desfăşura astfel:

1. Funcţii de bază ale aparatului. Lumina şi utilizarea aparatului foto: măsurarea luminii şi blocarea expunerii, folosirea corectă a sistemului de AutoFocus.

2. Tipuri de lumină.

3. Ȋncadrare şi compoziţie

4. Fotografii pe străzile Bucureştiului – şedinţă practică, se desfăşoară în oraş

5. Teorie – Adobe Lightroom. O trecere prin funcţiile de bază ale developării digitale (procesarea imaginilor în format RAW) în care se va prezenta structura de corectare, reglare şi accentuare a unei imagini, rapid şi eficient. 

Testimonial: „Valentin este un profesor foarte bun, care a reuşit să surprindă cele mai importante detalii pentru un începător. Sunt foarte mulţumită de cursul la care am participat, de felul în care Valentin ne-a ajutat să înţelegem fotografia şi de aptitudinile dezvoltate pe parcursul desfăşurării cursului. ” – Cojan Claudia-Nicoleta

foto: Valentin Boboc

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!