Eroi şi Eroine în basme & mituri (16-19 august)
 

Întâlnirile au loc la sediu, zilnic : marţi (16), miercuri (17), joi (18) şi vineri (19) august, de la 19.00-21.00.

Mă bucur să vin în întâmpinarea voastră cu un curs despre şi cu poveşti, multe m-au însoţit în viaţă din copilărie până în maturitate, iubesc multe dintre personajele lor şi le descopăr în continuare cu uimire.

Sensul poveştilor care „se dezbracă” de haina simbolului mi-a fost înfăţişat, pe rând, de Campbell, Jung, Robert Bly sau Marie-Louise von Franz, aceasta din urmă spunând că „basmele reprezintă expresia cea mai simplă şi mai pură a proceselor psihice din inconştientul colectiv”.

Vă propun deci să intrăm împreună în lumea basmului şi a eroilor săi, să înţelegem călătoria în care ne poartă aceştia, încercările prin care trec, monştrii pe care îi întâlnesc sau revelaţiile pe care le au. Vom descoperi, sper, împreună, că există multe puncte de inflexiune cu viaţa de zi cu zi, în care fiecare dintre noi este eroul sau eroina propriei vieţi.

Timp de patru şedinţe, vă invit să însoţim personaje feminine şi masculine, să înţelegem ce anume îi diferenţiază în lumea basmului, ce anume îi aduce împreună, ce caută fiecare dintre ei. Sunt drumurile eroinei diferite de drumurile eroului?

Vom discuta despre toate acestea, pentru că vă invit la un dialog despre poveste şi în poveste, alături de eroii şi eroinele lor.

1. Care este sensul basmului, al aventurii. Ce simbolizează Eroul şi care este rolul său? Există o legătură între Vis şi Poveste?

2. Care este drumul străbătut de Erou?

3. Femininul şi o parte din reprezentările sale: Doamna din Casa Somnului, Mama Universală, Femeia Ispită, Ajutorul supranatural feminin.

4. Masculinul şi o parte din reprezentările sale: Iron John.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!