Elena-Victoria Dincă

Sunt absolventă a facultăţii de teatru la University of Greenwich din Londra, unde am studiat cu actorii Pippa Guard, James McLaughlin, Jillian Wallis şi Natasha Oxley.

Am fost pasionată de actorie din copilărie; am urmat cursurile de actorie cu Smaranda Caragea şi cele de scriere creativă cu Mario Barangea la Fundaţia Calea Victoriei, am jucat în trupa de teatru a Deliei Nartea la Teatrul de Comedie şi am urmat cursul de actorie şi scriere creativă „Scrie Scrie”.

În 2019, am fost actriţa principală a Bathway Theatre la Edinburgh Fringe Festival, cel mai mare festival de teatru din lume. Mă aflu în procesul de continuare a studiilor in domeniul psihologiei; după părerea mea, cunoştinţele în psihologie aprofundează lucrul în actorie şi oferă posibilitatea unei abordări mai eficiente şi mai complete atât a unui rol de teatru, cât şi a predării unui curs de actorie.

Datorită interesului meu pentru cele două domenii, în 2019 am lucrat, în Londra, cu dramaterapeuta Erene Kaptani, a cărei abordare îmbină psihogenealogia şi teatrul fizic. Sunt vorbitoare de limba engleză, nivel nativ.

Educaţie:

University of Greenwich, Londra, DRAMA BA, 1:1

(2017-2020)

Liceul Naţional Gheorghe Lazăr, Bucureşti

(2013-2017)

Experienţă profesională

În 2019 am participat la Festivalul de Teatru Fringe de la Edinburg ca actriţă principală în piesa de teatru „We Want You To Watch”, alături de Bathway Theatre Company.

Asistent Tehnician, Bathway Theatre, Londra (2019-2020)