Descoperă Vila Florica şi Conacul Goleşti

În an centenar vă propunem o expediţie culturală inedită la două conace cu  valoare istorică pentru România. Vom descoperi împreună povestea familie Brătianu la Vila Florica. Conacul Brătienilor de lângă Piteşti a fost locul unde, de multe ori, a fost hotărât destinul acestei ţări. Însă a fost şi un loc în care atât Ion C. Brătianu, cât şi Ionel Brătianu veneau cu drag pentru a se odihni şi a petrece timp în mijlocul familiei. Vila a găzduit de-a lungul secolelor membri ai familiei regale, colegi de guvernare, precum şi oameni de cultură, invitaţi de Ionel Brătianu la Vila Florica.

Vila este proiectată de arhitectul Petre Antonescu.  Pe domeniul de la Florica se afla si o capelă, proiectată de acelaşi architect, în care întreaga dinastie a Brătienilor îşi doarme somnul de veci.

A doua oprire este la Conacul Golescu, o impresionantă construcţie din secolul al XVII-lea care astăzi găzduieşte un muzeu. Familia Golescu a fost implicată în viaţa politică, culturală, socială şi economică  din Ţara Românesca de-a lungul secolelor. Unul dintre cei mai marcanţi membri ai familiei a fost Dinicu Golescu, cărturar, fondator al Societăţii literare, alături de Ion Heliade Rădulescu. Dinicu Golescu a fondat pe domeniul familiei o şcoală în care au fost educate generaţii întregi.

Pe lângă vizitele de la cele două clădiri istorice, în autocar vor fi prezentate poveşti inedite despre cele două familii care au transformat România în ultimele două secole. Costul evenimentului include biletele de intrare şi taxa de ghidaj de la ambele conace.

Ne întâlnim la ora 08.30. Ne întâlnim în Piaţa Unirii, în faţa restaurantului Horoscop, pentru îmbarcarea în autocar.

Inscrie-te la acest atelier »