Descoperă Palatul Regal în compania istoricului G. Filitti

LA ACEST CURS NU MAI SUNT LOCURI.

Te invităm sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 11.00, în spaţiile istorice elegante şi monumentale ale Palatului Regal de pe Calea Victoriei, unde în prezent se află Muzeul Naţional de Artă al României. Te vei bucura de o nouă conferinţă realizată de istoricul Georgeta Filitti, într-una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Bucureşti.

Doamna Georgeta Filitti va prezenta, cu farmec şi erudiţie, istoria locului în care se află actualul M.N.A.R.. Afli care au fost etapele de dezvoltare şi transformare ale palatului, care au fost momentele istorice, festive şi memorabile petrecute în aceste spaţii, precum şi în Piaţa Palatului. Vom afla care au fost modificările pe care familia regală le-a făcut, cum s-a ajuns la strălucitoarea clădire pe care o putem admira astăzi, reper cultural în inima oraşului şi spaţiu care găzduieşte probabil cea mai valoroasă colecţie de artă românească şi europeană din ţara noastră.

Evenimentul se va desfăşura în Sufrageria Regală, locul unde se organizau în trecut dineurile oficiale. Spaţiul se află la parter şi este decorat cu picturi realizate în perioada interbelică, special pentru această sală, de pictori celebri în epocă.

Participanţii vor putea urca, după încheierea conferinţei, pe Scara Voievozilor pentru a intra în Sala Tronului, spaţiul cel mai impunător din Palatul Regal. Vom avea ocazia să vedem două expoziţii: prima este dedicată istoriei palatului şi se află la parter, a doua este lângă Sala Tronului şi cuprinde portretele familiei regale.

Locurile sunt limitate la acest eveniment, se poate participa doar prin înscriere de pe această pagină, după primirea confirmării înscrierii şi a detaliilor de participare.

Durata evenimentului este de cca 2h.

Acest eveniment lansează o serie de conferinţe susţinute de istoricul Georgeta Filitti în spaţiile Muzeului Naţional de Artă, cu scopul de a valorifica şi de a face cunoscute publicului larg patrimoniul, clădirile şi istoria locurilor.

Înscrie-te la acest atelier »