De ce rochii?
 

un eveniment cu designerul vestimentar Adrian Oianu

Va invitam la primul eveniment avind ca invitat un designer vestimentar roman, proiect derulat in parteneriat cu  Tuxedo confessions – online concept store.

“Cea mai frecventa intrebare. Pentru ca sunt incapatinat… Vreau  cu tot dinadinsul sa te fac sa observi feminitatea in cea mai curata forma a sa…  rochia. Ok! Deci hai sa vorbim de feminitate un pic. Nuuuuu, nu in termenii pe care ii auzim toata ziua. As vrea sa iti vorbesc despre feminitatea  care ma “face” pe mine.  Aaaaasta e interesanta! Asta ma atrage si pentru asta fac rochii. Te-am prins? Esti atenta?

Fii atenta, fii atenta: trebuie sa fii vulnerabila. Cel putin sa pari vulnerabila, sa ai atat de multa confidenta  incat sa nu-ti fie teama sa fii fragila, sensibila si ostentativ  Asexi! Nonsexi, nesexi… Stii la ce fel de sexi ma refer, nu? Sexy TV.  Asta este feminitatea in care cred eu. Este ceea ce noi, barbatii nu putem avea. N-ai nevoie sa fii remarcata din primul moment, n-ai nevoie sa “sari in ochi”, n-ai nevoie sa “prinzi” la publicul larg. Intelege ca ceea ce ai tu e unic, du-te pe asta. Iar rochia o dau eu. Do we have a deal?

Hai acum sa vorbim despre rochia asta. Nu este mulata, nu este “sclipicioasa”, nu are un decolteu “curajos”, nu are tot spatele gol, nu e transparenta neglije, nu e furou, nu e corset, e rochie! E armonios proportionata pe tine, e matase, sublinieaza formele… narativ. Recunosc…se si muleaza, dar pe personalitate. Si atit!

Nu vei fi observata din prima, dar te asigur ca vei sfarsi in centrul atentiei. Discret, subtil si delicat imaginea ta, personalitatea ta se va revela. Asta-i tot farmecul. Iar eu, personal  la asta visez. Femeia cu mentalitatea asta, sigur consuma design vestimentar autentic, la fel si design de interior, la fel si arhitectura. Trebuie sa fii informata, sa te feresti de trenduri, daca ceva e prea popular, evita-l! Si vintage … cu masura.

Daca vrem design contemporan, aici trebuie sa stam!”

citat: din articolul ‘De ce rochii?’ publicat de Adrian Oianu in revista Tabu – 2009

……………………………………………………………………………………………………………..

Locul in care se va desfasura conferinta – sediul Societăţii Artmark şi Galeria ArtSociety se află într-una dintre clădirile istorice ale Bucureştiului. Casa a aparţinut familiei primarului Pake Emanoil Protopopescu, figură proeminentă a vieţii politice româneşti din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Doctor în drept al universităţilor din Paris, Bruxelles şi Geneva şi activând ca deputat conservator, primarul Bucureştilor a comandat o locuinţă care să corespundă poziţiei sale sociale, precum şi standardelor impuse de aristocraţia acelor timpuri. Construită în oglindă cu vecina sa de la numărul 20, casa se distinge prin stilul arhitectural eclectic, care îmbină elemente neoclasice cu motive Art Nouveau într-un ansamblu unitar şi armonios.Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!