De ce atelier de mindfulness? :)
 

Şi noi ne-am pus întrebarea asta, recunoaştem. :) Iar răspunsul Ancăi, firesc şi prietenos, aşa ca ea, nu a întârziat să apară:

”Bună,

Sunt Anca Coman şi susţin cursul de Mindfulness – introducere în arta de a trăi conştient la Fundaţia Calea Victoriei. Acest curs s-a născut din dorinţa de a împărtăşi aceasta teorie şi practică a cărei aplicare m-a ajutat să-mi transform viaţa. Am pornit de la întrebările care m-au însoţit permanent în ultimii 12 ani:

Cum să fac faţă emoţiilor copleşitoare?

Cum să trăiesc în armonie cu corpul meu?

Cum să mă descurc cu gândurile de îngrijorare, judecată şi critică… mai ales autocritică?

Şi, mai ales, cum să fiu fericită şi recunoscătoare pentru viaţa pe care o am, indiferent de provocările pe care mi le oferă?

Fiecare teorie pe care am cunoscut-o în aceşti ani m-a ajutat să mă apropii mai mult de răspunsul la aceste întrebări. Eram însă în continuare prinsă în poveştile din mintea mea care îmi descriau lumea dintr-o perspectivă limitată.

Abordarea mindfulness m-a ajutat să mă eliberez de aceste poveşti şi să trăiesc cu luciditate şi curaj fiecare moment al vieţii.

De aceea, acest curs pe care îl ţin la fundaţie nu este despre cum să scriem poveşti frumoase despre noi înşine, cum să ne cunoaştem cu ajutorul poveştilor excepţionale şi nici despre poveştile de succes ale altor oameni. Acest curs este despre ce putem face practic, zi de zi, pentru a ne elibera de unele poveşti despre noi care ne-au însoţit încă din copilărie şi care ne limitează. Este despre cum să lucrăm cu mintea şi cu corpul nostru pentru a trăi dincolo de ceea ce am fost învăţaţi să credem că este realitatea noastră.

Îţi recomand cursul dacă eşti dispus să te apropii de tine cu sinceritate şi curaj, să-ţi priveşti în faţă gândurile şi emoţiile şi să le vezi limitările. Este un curs despre cum să trăim conştient şi cu bucurie fiecare moment al vieţii şi cum să facem faţă mai uşor situaţiilor dificile.

Vom exersa practici simple, dar profunde, despre cum să mâncăm conştient, cum să privim, să simţim, să vorbim şi să ascultăm conştient

Vom vorbi despre atitudinile care ne aduc mai multă fericire şi despre valorile care ne ajută să trăim o viaţă cu sens.

Dacă există ceva din toate acestea cu care simţi că rezonezi în acest moment al vieţii tale, te aştept cu drag la cursul de Mindfulness.

Anca Coman, lector la Fundaţia Calea Victoriei”


Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!