Dana Gonţ

Sunt jurnalist, realizator şi prezentator de televiziune şi trainer în comunicare. Povestea mea cu televiziunea a început din adolescenţă şi a fost dragoste la prima vedere. La 19 ani am primit o bursă de specializare în televiziune la CIFAP, cel mai important centru de formare a profesioniştilor în audiovizual din Franţa.

Am absolvit Filosofie şi Jurnalism, un master în Relaţii Publice şi sunt trainer autorizat de Ministerul Educaţiei. Ultimii mai bine de 20 de ani au fost dedicaţii muncii în televiziune, unde am realizat de la emisiuni de divertisment cu formate internaţionale, până la emisiuni de film sau reportaj. Am lucrat pentru Tv Sigma, B1TV, Prime Time World, Paprika Studios şi Digi24.

Cel mai recent şi cunoscut proiect de televiziune pe care l-am creat a fost Bonton de la Digi24, emisiune cu care am câştigat mai multe premii de jurnalism. Acest proiect, cât şi blogul personal, mi-au dat ocazia să cunosc şi să documentez poveşti despre valori, crâmpeie de istorie, modele de viaţă, politeţe şi eleganţă, pe care îmi place să le dau mai departe. Este motivul pentru care, în 2018, am acceptat invitaţia TEDx de a vorbi despre perspectiva mea asupra politeţii, bunului-simţ şi bunelor maniere.

Promovez aceste valori cu fiecare ocazie şi am absolvit şi un „Curs de etichetă şi protocol în afaceri”, atestat de Asociaţia Română pentru Protocol şi Ceremonial.

Sunt pasionată de călătorii şi, alături de poveştile mele despre istorie sau bune maniere, public fragmente din jurnalele mele de călătorii pe blog, unde se concentrează acum activitatea mea.

foto: Dan Mihai Bălănescu