Cyberparenting upgrade: cum gândesc adolescenţii
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi, în intervalul 19:00-21:00.

Înţelege generaţia digitală şi incredibilul creier al adolescentului – un curs destinat părinţilor de copii adolescenţi, în care vom înţelege mai bine cum funcţionează creierul în perioada adolescenţei, vom afla ce este creierul triunic – poartă de comunicare şi conectare, vom discuta studii de caz şi sfaturi practice, concrete despre îmbunătăţirea relaţiei cu adolescentul. Vom atinge de asemenea şi anxietatea, depresia, tulburările de somn şi de alimentaţie, probleme cu care tânăra generaţie se confruntă tot mai des.

Aşadar, eşti părintele, îngrijitorul sau profesorul unui adolescent sau preadolescent? Te provoc la un curs de 4 zile, care îţi va schimba modul cum interacţionezi cu adolescentul din viaţa ta.

Cercetările empirice realizate în ultimii 10 ani asupra creierului adolescenţilor şi atributele sale unice şi pozitive au revoluţionat paradigma acestei perioade tumultoase din viaţa fiecărui individ. Mesajul este clar: Adolescenţa va fi privită atât ca o perioadă a marilor oportunităţi, cât şi ca una a unei mari sensibilităţi şi a unui enorm potenţial de transformare.

Cum să sprijini un adolescent pentru a valorifica la maximum această etapă din viaţa lui?

Cum îl poţi susţine când este vulnerabil?

Ce poţi face tu pentru a crea un mediu favorabil ce îi va permite tânărului să-şi valorifice aptitudinile cu care a fost înzestrat?

Dacă acestea sunt întrebările cu care te trezeşti în minte, zi de zi, atunci aici este locul tău.

Ce vom afla, de-a lungul celor patru întâlniri:

1. Creierul adolescent: învăţăm despre mecanismele specifice acestei incredibile maşini de învăţare. Vom descrie creierul triunic – instinctual, emoţional, gânditor şi cum îşi arată acestea valenţele în viaţa cotidiană a tânărului.

2. Sarcinile de dezvoltare ale adolescenţei: valorile personale, identificarea grupului social şi imaginea de sine.

3. Sănătatea mintală: discutăm despre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală ce afectează tinerii aflaţi în perioada adolescenţei şi descriem profilurile de învăţare neuniforme – neurodiverşi.

4. Cum ne conectăm şi cum menţinem o relaţie bună cu adolescenţii: analizăm tiparele sănătoase de somn, experienţele de stres pozitiv, precum şi utilizarea sau abuzul de tehnologie.

În încheierea cursului vă promit că veţi dobândi o perspectivă pozitivă asupra relaţiei cu adolescentul din preajma dumneavoastră şi o rezilienţă crescută la provocările cu care vine această etapă din dezvoltarea umană.

Sursă foto – https://www.pexels.com/photo/mother-talking-to-her-daughter-6957233/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!