Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, săptămânal, sâmbătă: 21, 28 octombrie, 4, 11 şi 18 noiembrie. Durata unei întâlniri: 1h30, cu pauză de 10 minute în curte, pentru socializare la un suc.
Acest curs de adresează tuturor adolescenţilor care au participat la cursul introductiv de debate şi care doresc să-şi dezvolte şi să-şi îmbunătăţească aptitudinile dobândite. Cursul se va concentra pe îmbogăţirea vocabularului, antrenarea capacităţilor de comunicare şi gândire critică, construirea încrederii de sine şi organizarea strategică în interiorul echipei. Participanţii vor învăţa să construiască discursuri persuasive cu un mesaj clar folosindu-se eficient de tehnici retorice, vor înţelege importanţa colaborării în rezolvarea problemelor şi vor dezbate pe teme care să le ofere o mai bună înţelegere de sine şi a lumii înconjurătoare.
Adolescenţii vor dobândi iscusinţă în dezvoltarea propriilor argumente şi în respingerea hotărâtă a argumentelor eronate, îşi vor dezvolta capacitatea de a livra discursuri pe teme la prima vedere şi îşi vor îmbunătăţii capacitatea de a vorbi în public într-un cadru relaxat şi inovativ, care să-i încurajeze să îşi împlinească potenţialul la un nivel cât mai ridicat.
Tematică desfăşurată
Întâlnirea 1:
- Public speaking: concepte de bază în structurarea discursului public
- Cum construim un discurs persuasiv clar?
- Elemente de retorică: triunghiul lui Aristotel
- Exerciţiu practic
Întâlnirea 2
- Aspecte non-verbale în actul comunicării
- Exersarea contactului vizual
- Cum colaborăm eficient în interiorul echipei?
- Construrirea unei strategii de debate
Întâlnirea 3
- Debate pe o temă la alegere
- Exerciţii de îmbogăţire a vocabularului
Întâlnirea 4
- Debate pe o temă la prima vedere
- Exerciţii de îmbogăţire a vocabularului
Întâlnirea 5
- Debate pe o temă la prima vedere
- Exerciţii de îmbogăţire a vocabularului
Sursă foto – https://www.pexels.com/photo/woman-shouts-on-man-using-megaphone-8847005/