Curs online de scenaristică – Cum se scrie un film

Cursul online de scenaristică se adresează iubitorilor de cinema, celor care doresc să înveţe să scrie un scenariu, aplicat în oricare din mediile cunoscute – cinema, TV sau Internet. Este, de asemenea, o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori, oameni de marketing sau de televiziune – să înţeleagă mai bine resorturile scrisului pentru ecran şi să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, se adresează viitorilor studenţi la şcolile de film, motivaţi să-şi testeze o eventuală vocaţie şi să-şi însuşească abilităţile necesare reuşitei la examenul de admitere.

Cursul pune la dispoziţie noţiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă. Cursanţii sunt încurajaţi să parcurgă şi să-şi însuşească metode şi principii de construire a unei poveşti, fie că e vorba de scenaristică, literatură ori dramaturgie. Pe parcursul întâlnirilor, participanţii se familiarizează cu instrumente şi mijloace prin care un scriitor de ficţiune reuşeşte să construiască personaje, atmosferă, acţiune.

Elementele de teorie sunt ilustrate prin analiza unor secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală. Cursanţii vor avea ocazia să-şi formeze propriile puncte de vedere asupra lor şi să le pună în aplicare, având mai întâi ca scop scrierea unei premise coerente a poveştii (povestea sintetizată într-o singură frază) şi apoi dezvoltarea ei într-un plan – rezumatul viitoarei poveşti.

Temele cursului online de scenaristică vor fi:

1. Noţiuni introductive. Premisa. Q&A;

2. Structura poveştii în şapte paşi. Studii de caz. Q&A;

3. Tipuri de personaje. Studii de caz. Q&A;

4. Exerciţiu de improvizaţie.

Comunitatea cum se scrie un film

Cursanţii beneficiază de acces permanent în cadrul grupului CUM SE SCRIE UN FILM, un spaţiu menit să întreţină reflecţia şi dialogul despre scenaristică, cat şi să încurajeze dezvoltarea scenaristicii româneşti.

Certificat de participare

Cursanţii pot beneficia, la cerere, de certificat de participare la curs, semnat de preşedintele Fundaţiei şi de lector. El atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

foto: Min An, Pexels

Cumpără »