Şcoală de vară de fotografie pentru începători (3-7 iulie)
 

Cursul se va desfăşura zilnic: 3 (luni), 4 (marţi), 5 (miercuri), 6 (joi) şi 7 (vineri) iulie.

Cursul de introducere în fotografie te ajută să-ţi dezvolţi viziunea şi creativitatea prin observarea celor mai mici detalii din jurul tău. Cursul are ca scop familiarizarea cu noţiunile de specialitate şi înţelegerea funcţionării aparatelor de fotografiat prin însuşirea elementelor de bază. La final, organizarea informaţiilor învăţate te va ajuta să produci imagini corecte din punct de vedere al clarităţii şi compoziţiei.

Datorită evoluţiei tehnologice, fotografia a devenit un instrument important de informare care ne permite să vedem lumea din perspective diferite, iar datorită ei, putem admira diverse scenarii şi situaţii pe care le putem surprinde cu ajutorul aparatelor de fotografiat.

De ce este important un curs de fotografie? Pentru că:

  • Ne ajută că colectăm momente din viaţa de zi cu zi şi să păstrăm amintiri cu cei dragi pe care le putem conserva în anii care vor urma
  • Ne oferă noi provocări şi mereu învăţăm lucruri noi, iar perfecţionarea noastră devine un proces nesfârşit
  • Ne ajută să cunoaştem oameni noi care au aceiaşi pasiune şi ne facilitează intrarea în grupurile de fotografie
  • Ne motivează să ieşim mai mult pentru a explora lumea din jur, fiind un motiv bun pentru plimbare în căutare de locuri şi experienţe noi

Nu s-ar fi putut păstra momente importante din istoria noastră fără fotografie, iar cele mai convingătoare imagini realizate vreodată reprezintă lumea, istoria şi pe noi.

Într-o lume în care schimbările climatice şi poluarea ne afectează pe toţi, fotografia de peisaj şi de natură, ne ajută să conştientizăm consecinţele pe care acţiunile noastre le-ar putea avea asupra planetei. Fotografia reprezintă un vehicul vital pentru răspândirea unor astfel de informaţii

Fotografia înseamnă istorie, iar multe dintre imagini ne-au ajutat să înţelegem cine suntem şi ne-au oferit informaţii despre lume sau evenimente despre care nu ştiam. Importanţa acestor imagini iconice ne ajută să modelăm istoria şi să ne formăm noi opinii pentru a lua decizii mai bune în viitor. Fotografia nu ne vorbeşte doar despre trecut, ci poate schimba viitorul.

Ce vei învăţa la cursul de fotografie pentru începători?

  • Cum a apărut fotografia şi cum a evoluat tehnologia. Afli ce tipuri de aparate de fotografiat există şi care sunt funcţiile lor de bază, altfel încât să poţi captura imagini mai bune folosind setările aparatului tău foto şi alegând un aparat potrivit pentru nevoile tale.
  • Cum să fotografiezi în diverse scenarii: fotografia de familie, portret, peisaj. Fotografie de vacanţă, natură şi alte tipuri de fotografie.
  • Regulile de compoziţie şi de încadrare care te vor ajuta să pui în evidenţă subiectul.
  • Noţiunile de bază: diafragma, timpul de expunere, ISO, temperatura de culoare, balansul de alb, distanţa focală, profunzimea de câmp etc.
  • Despre importanţa luminii în fotografie şi tipurile de iluminare: lumina naturală, de studio şi folosirea bliţului.
  • Organizarea, post-procesarea şi editarea imaginilor cu ajutorul software-ului de specialitate pentru îmbunătăţirea acestora.
  • Să fotografiezi cu telefonul mobil a cărui cameră îţi este tot timpul la îndemână.

Cursul de fotografie se va desfăşura astfel:

1. Scurtă introducere. Ce este fotografia? Tipuri de aparate şi obiective foto. Setările de bază ale aparatelor de fotografiat.

2. Familiarizarea cu termenii de specialitate: diagragmă, timp de expunere, profunzime de câmp, balans de alb (White Balance), temperatură de culoare, ISO, focus, flash etc.

3. În ce format fotografiem? Raw vs. Jpeg. Rezoluţia imaginii. Lumina naturală şi lumina de studio/artificială. Fotografia cu bliţ.

4. Tipuri/genuri de fotografie. Reguli de compoziţie şi încadrare. Scurtă introducere în fotografia de portret şi de peisaj. Setările camerei foto la smartphone. Tips&tricks pentru fotografia cu telefonul mobil.

5. Organizarea şi procesarea imaginilor cu ajutorul software-urilor de specialitate: Lightroom, Photoshop etc. Analiza temelor de curs. Recapitularea noţiunilor predate la curs.

Pe parcurs vei rezolva teme care vor fi discutate la finalul fiecărui modul. Aparatul foto este opţional, nu e neapărat nevoie să ai deja unul, dar dacă ai te poţi sfătui cu lectorul referitor la anumite setări.

 

foto – https://www.pexels.com/ro-ro/@marcelochagas


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!