Curs de nutriţie pentru adolescenţi (14-17 ani)

„Mănâncă, să creşti mare şi frumos”. Sună familiar?

Aşa cum smartphone-ul funcţionează cu energie, şi fiinţele vii au nevoie de energie. Plantele îşi iau energia de la soare, însă pentru noi, oamenii, sursa de energie este hrana „cea de toate zilele”, cum zice o vorbă. Fără energia (măsurată în kilocalorii) adusă de alimente, nu am putea să supravieţuim, nu am putea merge, gândi, nu ne-am putea juca etc. Însă alimentele nu sunt numai kalorii, ele sunt, cele bune, un amestec de nutrienţi benefici, adică de substanţe care te ajută să fii sănătos, deştept şi frumos.

Alimentele nu sunt egale între ele, fiecare are un punct forte sau, dimpotrivă, un mare minus care trebuie evitat. Stă în puterea noastră să facem alegerile cele mai potrivite, astfel încât să avem un corp sănătos şi armonios. Trebuie doar să ştim suficiente informaţii, astfel încât nicio reclamă, cât de atractivă ar fi ea, să nu poata trece în faţa propriei judecăţi.

De ce este important să alegem corect alimentele încă de acum? Pentru că o alimentaţie dezechilibrată are consecinţe neplăcute pe termen lung.

Dacă vrei să înţelegi care este motivaţia din spatele recomandărilor pe care poate frecvent le-ai auzit de la părinţi, profesori, media, acest curs de nutriţie pentru adolescenţi este o foarte potrivită ocazie.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Din ce sunt alcătuite alimentele, ce se întâmplă cu ele după ce trec de gură? În această primă întâlnire ne vom familiariza cu compoziţia alimentelor, vom înţelege cum anume ajung să ne hrănească.

2. De ce trebuie să mănânc legume? Vom vorbi despre beneficiile tuturor alimentelor naturale versus cele care suferă un amplu proces de transformare industrial. Ce e bine să avem frecvent în farfurie şi ce e bine să evităm?

3. De ce să NU ţin dietă? Vom vorbi despre importanţa adoptării unei alimentaţii corecte încă din adolescenţă şi evitarea, mai ales în această perioadă, a dietelor de orice fel.

foto: pixabay.com

Inscrie-te la acest atelier »