Curs online de Desen pentru copii
 

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii şi este o metodă uşoară de împrietenire cu arta. Cursul online de desen îi ajută să-şi descopere talente noi sau să şi le cultive pe cele deja existente.

Prin desen copiii îşi exprimă gândurile şi emoţiile, se relaxează şi, pornind de la o pasiune comună, îşi fac mai uşor prieteni noi. La cele patru întâlniri ale cursului online învaţă şi exersează reguli de compoziţie, tehnici de redare a perspectivei şi de construcţie a unui obiect.

1. Natura statică – Reguli de compozitie, reguli de construcţie a unui obiect, aflăm mai multe despre importanţa valoraţiei în desen. Învăţăm despre lumină, despre relaţia dintre plin şi gol şi despre contrastul închis-deschis. Desenăm natură statică şi punem accent pe importanţa luminii şi pe relaţia dintre spaţiul gol de pe planşă şi obiectele desenate.

2. Perspectiva – Linia dreapta în desen, umbre, lumini şi reţete cromatice de redare a adâncimii. Aflăm cum funcţionează iluzia optică şi observăm imagini cu clădiri şi obiecte ce pot fi reproduse prin desen. Facem experimente, ca să înţelegem de unde vine iluzia de adâncime şi cum să tratăm cromatic şi liniar lucrurile care sunt la distanţă, faţă de cele care sunt în prim plan.

3. Desenul decorativ – Ne ocupăm de elementele limbajului plastic: punctul, linia, pata. Studiem desenul de linie (linia modulată, frântă şi/sau curbă). La sfârşit facem un afiş ca să punem în aplicare regulile de compoziţie şi culoare dobândite. Scopul e să transmitem mesajul dorit doar cu ajutorul liniilor şi petelor, fără să apelăm la perspectivă.

4.  Schiţă de portret. La ultima şedinţă a cursului exersăm construirea unui portret. În încercarea de a reda câteva trăsături ale chipului uman în toată complexitatea sa, bazate pe o structură corectă, ne vom uita la diferite portrete şi, pe baza măsurătorile „chipului perfect”, vom studia micile diferenţe dintre proporţiile care ne fac unici.

Participanţii la curs vor avea nevoie de:

Un sketchbook/bloc de desen/caiet de schiţe (nu mai mici de A4), o varietate de creioane de la HB-8B simple, cu mină de grafit sau colorate, radieră, ascuţitoare şi eventual o linie, liner, acuarele sau tuş.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Vă rugăm, ţineţi cont de faptul că atelierele noastre nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că lectorii noştri nu au pregătire specializată în această direcţie.

foto: pexels.com

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!