Curs de Desen: compoziţie, perspectivă, construcţie (9-13 ani)
 

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii şi reprezintă, totodată, o metodă uşoară de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei îi ajută să îşi descopere talente noi sau să şi le cultive pe cele deja existente.

Prin desen copiii îşi exprimă gândurile şi emoţiile, se relaxează şi, pornind de la o pasiune comună, îşi fac mai uşor prieteni noi.

La cele patru întâlniri de curs învaţă şi exersează reguli de compoziţie, tehnici de redare a perspectivei şi de construcţie a unui obiect.

1. Natura statică – Reguli de compozitie, reguli de construcţie a unui obiect, aflăm mai multe despre importanţa valoraţiei în desen. Învăţăm despre lumină, despre relaţia dintre plin şi gol şi despre contrastul închis-deschis. Desenăm natură statică şi punem accent pe importanţa luminii şi pe relaţia dintre spaţiul gol de pe planşă şi obiectele desenate.

2. Perspectiva – Linia dreapta în desen, umbre, lumini şi reţete cromatice de redare a adâncimii. Aflăm cum funcţionează iluzia optică şi observăm imagini cu clădiri şi obiecte ce pot fi reproduse prin desen. Facem experimente, ca să înţelegem de unde vine iluzia de adâncime şi cum să tratăm cromatic şi liniar lucrurile care sunt la distanţă, faţă de cele care sunt în prim plan.

3. Desenul decorativ – Ne ocupăm de elementele limbajului plastic: punctul, linia, pata. Studiem desenul de linie (linia modulată, frântă şi/sau curbă). La sfârşit facem un afiş ca să punem în aplicare regulile de compoziţie şi culoare dobândite. Scopul e să transmitem mesajul dorit doar cu ajutorul liniilor şi petelor, fără să apelăm la perspectivă.

4 Compoziţia în tuş – Ajungem la regulile de încadrare în pagină şi discutăm despre centrul de interes al unei lucrări. Monocromia şi lucrul cu tuşul vor fi punctele de interes ale acestei întâlniri. Jonglând cu litere şi numere, facem o lucrare decorativă în tuş.

Vă rugăm, ţineţi cont de faptul că atelierele noastre nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că lectorii noştri nu au pregătire specializată în această direcţie.

foto: pexels.com

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!