Cum scrii un love story? Personaje, dialog, intrigă
 

Vrei să scrii o poveste de dragoste pentru ecran? Acest atelier online de scenaristică e pentru tine! Aprofundează specificul genului şi regulile sale. Cursul e o ocazie bună pentru diverşi profesionişti, filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film să-şi consolideze înţelegerea asupra genului love story-ului şi să-i descopere mecanismele. Cursul e potrivit pentru tine chiar dacă eşti pur şi simplu un cinefil iubitor al genului, interesat de fenomenul love story-ului ca atare.

La curs te familiarizezi cu resorturile poveştii de dragoste: cum se stabileşte intriga amoroasă şi care sunt paşii de urmat în orice love story sunt două dintre lucrurile de bază pe care le înveţi. Explorezi, de asemenea, natura dialogului şi a scenelor de seducţie. Nu în ultimul rând, înveţi care sunt subgenurile importante ale poveştii de dragoste.

Vei urmări şi analiza împreună cu lectorul şi colegii de curs fragmente din poveşti de dragoste celebre, de la Pride and Prejudice, Wuthering Heights, When Harry Met Sally, Annie Hall, la Thomas Crown Affair, Rear Window şi Citizen Kane.

Iată câteva dintre subiectele pe care le vei discuta la cele două întâlniri de curs:

  • Cum funcţionează povestea de dragoste;
  • Cei 12 paşi ai poveştii de dragoste;
  • Scenele de seducţie;
  • Scene sexy şi căsnicia fericită;
  • Comedia romantică;
  • Iubirea tragică;
  • Iubirea epică şi mixarea genurilor;
  • Iubirea transcendentă.

Comunitatea „Cum se scrie un film”

Cursanţii beneficiază de acces permanent pe grupul de facebook Cum se scrie un film, un spaţiu menit să întreţină reflecţia şi dialogul despre scenaristică cat şi să încurajeze dezvoltarea scenaristicii româneşti.

Certificat de participare

Cursanţii pot beneficia de certificat de participare la curs, semnat de preşedintele Fundaţiei şi de lector. Certificatul se oferă la cerere, după ultima şedinţă. El atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

foto: freepik.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!