Cum scrii un film de acţiune? Eroi, poveşti şi scenarii celebre

Cursul se adresează celor care doresc să scrie poveşti de acţiune în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului, regulile după care el funcţionează. Este, de asemenea, o ocazie pentru diverşi profesionişti, filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film să înţeleagă genul şi să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul poveştii de acţiune ca atare.

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile poveştii de acţiune. Cum se stabileşte intriga într-o poveste de acţiune. Care sunt paşii de urmat în orice poveste de acţiune. Explorăm, de asemenea, construcţia eroului, natura dialogurilor şi a scenelor de luptă. Nu în ultimul rând, trecem în revistă subgenurile importante ale poveştii de acţiune.

Cu titlu de exemple, cursul recurge la o seamă întreagă de fragmente din poveşti de acţiune celebre, de la Beverly Hills Cop, Star Wars, Raiders of the Lost Ark, Terminator, la Once Upon a Time in the West şi The Deerhunter.

Temele abordate la curs sunt:

1. Cum funcţionează poveştile de acţiune;
  2. Paşii poveştii de acţiune;
  3. Arhetipurile acţiunii;
  4. Crearea eroului poveştii de acţiune;
  5. Crearea antagonistului poveştii de acţiune;
  6. Cele trei scene tematice;
  7. Cele mai bune trei finaluri în povestea de acţiune;
  8. Subgenurile poveştii de acţiune;
  9. Scene de început şi scene de luptă;
  10. Urmăriri şi dialoguri.

Comunitatea „Cum se scrie un film”

Cursanţii beneficiază de acces permanent pe grupul de facebook Cum se scrie un film, un spaţiu menit să întreţină reflecţia şi dialogul despre scenaristică cat şi să încurajeze dezvoltarea scenaristicii româneşti.

Certificat de participare

Cursanţii pot beneficia de certificat de participare la curs, semnat de preşedintele Fundaţiei şi de lector. Certificatul se oferă la cerere, după ultima şedinţă. El atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Cinema photo created by user18526052 – www.freepik.com

Cumpără »