Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă

Cursul se adresează celor care doresc să scrie comedie în mod profesionist, care îşi propun să aprofundeze specificul genului şi să cunoască regulile după care el funcţionează. Este o ocazie pentru diverşi profesionişti – filologi, actori sau viitori studenţi la şcolile de film – să înţeleagă mai bine genul comediei, să-şi completeze cunoştinţele legate de mecanismele lui. Nu în ultimul rând, cursul „Cum scrii o comedie?” se adresează cinefililor obişnuiţi, iubitori ai genului, interesaţi de fenomenul comediei ca atare.

Pe parcursul întâlnirilor, ne familiarizăm cu resorturile comediei. Trecem în revistă cele mai importante tipuri de personaje ale genului şi caracteristicile lor. Deprindem tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”. Aprofundăm utilitatea farselor, a deghizărilor şi a identităţilor greşite. Explorăm natura dialogului şi a scenelor de comedie.

La curs vei analiza împreună cu lectorul fragmente din comedii celebre, de la Saturday Night Live, Annie Hall, The Blues Brothers, la Beverly Hills Cop, Ghostbusters şi Tootsie.

Vei parcurge următoare aspecte, indispensabile înţelegerii genului:

1. Cum funcţionează comedia;
  2. Cele mai bune 9 tipuri de personaje;
  3. Cei 15 paşi ai comediei;
  4. Dialogul în comedie;
  5. Studiul diverselor subgenuri ale comediei – de la comedie romantică la satiră şi farsă.

COMUNITATEA CUM SE SCRIE UN FILM

Cursanţii beneficiază de acces permanent în cadrul grupului CUM SE SCRIE UN FILM, un spaţiu menit să întreţină reflecţia şi dialogul despre scenaristică, cat şi să încurajeze dezvoltarea scenaristicii româneşti.

CERTIFICAT DE PARTICIPARE

Cursanţii pot beneficia, la cerere, de certificat de participare la curs, semnat de preşedintele Fundaţiei şi de lector. El atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

foto: pexels.com

Cumpără »