Cum să te prezinţi în 5 minute – Atelier pentru liceeni (14-17 ani) (5-9 august)

LA ACEST CURS NU MAI SUNT LOCURI.

Întâlnirile au loc zilnic: luni 5, marţi 6, miercuri 7, joi 8, vineri 9 august, de la 16.30-18.00.

Ţi s-a întâmplat să te copleşească emoţiile atunci când faci cunoştinţă cu cineva, mai ales dacă vrei să impresionezi persoana respectivă? Fie că vorbim de o primă întâlnire cu persoana pe care o placi sau despre un interviu pentru admiterea la facultate, fie despre un interviu pentru obţinerea unui loc de muncă, prima impresie contează, iar această primă impresie depinde foarte mult şi de felul în care reuşeşti să comunici, încă din primele minute.

Aşa că îţi propunem acest atelier, pentru a te sprijini în identificarea modalităţilor prin care poţi transmite, în mod eficient şi de impact, mesajul tău.

Vei învăţa cum să începi în forţă o prezentare, captând atenţia interlocutorului încă de la prima frază, cum să îţi alegi şi să îţi susţii argumentele şi cum să transmiţi emoţie, atunci când comunici, astfel încât să fii ţinut minte, iar mesajul tău să rămână în sufletul şi mintea interlocutorului.

Atelierul va fi interactiv şi practic, bazat pe exerciţii individuale şi de grup, prin care vom aborda, gradual, structura unei prezentări.

Vom folosi inclusiv o abordare comparativă, pentru a vedea evoluţia ta (cum arată o prezentare făcută la prima întânire din cadrul atelierului vs. o prezentare făcută la ultima întâlnire). Iar la final vei rămâne cu o prezentare personalizată şi de impact şi cu instrumentele necesare pentru a construi o alta, atunci când ai nevoie.

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Cum începi o prezentare – identificarea aspectelor esenţiale pe care vrei să le comunici despre tine, care trebuie evidenţiate încă din primele minute de conversaţie;

2. Cum construieşti şi susţii argumentele – identificarea atuurilor personale, care te califică pentru ceea ce vrei să obţii şi te diferenţiază de ceilalţi candidaţi. Susţinerea argumentelor, prin propria poveste, care să stârnească emoţie;

3. Cum construieşti şi susţii viziunea legată de viitorul tău, în cadrul unui proiect, odată ce obţii ceea ce ţi-ai dorit (locul la facultate sau locul de muncă în cadrul unei companii/organizaţii);

4. Cum susţii importanţa pe care o are locul obţinut la facultate sau în cadrul unei companii pentru viitorul tău profesional, dar şi personal;

5. Susţinerea prezentării finale – tot ceea ce discutăm şi exersăm la primele 4 întâlniri se va concretiza în scrierea şi susţinerea proiectului final;

Aşadar, în cadrul atelierului te vei cunoaşte mai bine, vei învăţa să îţi formulezi clar scopul şi argumentele, să le transmiţi eficient, cu impact şi cu emoţie şi îţi vei exersa ablităţile de scriere şi de prezentare, într-un mod creativ şi într-un spaţiu sigur, cu susţinerea participanţilor şi a lectorului.

foto: pixabay.com