Cum să scrii un text impecabil
 

Cursul acesta se adresează celor care lucrează cu text scris. Fie că e vorba de publicitate, p.r. sau jurnalism, fie că lucrezi într-un departament de comunicare, dincolo de creativitatea şi capacitatea ta de a gândi un mesaj de impact, este esenţială forma pe care o ia textul tău.

Pentru că, de multe ori, întâlnim texte cu greşeli, îţi propunem acest curs care îţi oferă instrumentele necesare evitării unor astfel de situaţii.

Acest curs propune o sinteză generoasă a erorilor şi a stângăciilor ce definesc mare parte a presei scrise româneşti, de la absenţa articolului genitival şi dezacordurile de diverse tipuri, până la alternanţa nejustificată a timpurilor şi folosirea registrului informal, extins către colocvialism. El abordează şi fenomenul calcurilor după engleză, explicând importanţa evitării lor.

De asemenea, cursul stabileşte câteva reguli de redactare a textului, propunând metode simple de evitare a erorilor şi a stridenţelor stilistice, precum şi strategii de definire a registrului adecvat. Vor fi abordate email-ul profesional, recenzia, redactarea de ştiri şi cronica de film.

Scopul cursului este de a ajuta autorii de text să recâştige eleganţa exprimării, asigurând echilibrul neologismelor, transmiterea sintetizată a informaţiilor, precum şi rigoarea registrului formal, pentru a evita textele producătoare de confuzie.

1. Introducere şi discutarea regulilor de redactare a unui text de sinteză; prezentarea unei serii de erori frecvente (I) şi explicarea lor.

2. Prezentarea unei serii de erori frecvente (II) şi explicarea lor.

3. Discutarea testului şi prezentarea unor reguli simple de redactare (diverse tipuri de text); testare.

4. Concepere de texte.

5. Concepere de texte.

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!