Cum să comunicăm afectuos şi eficient în cuplu (25-29 iunie)

ai 15% REDUCERE până pe 23 mai

întâlnirile au loc luni 25, marţi 26, miercuri 27, joi 28, vineri 29 iunie, de la 19.00-21.00

Atelier de comunicare relaţională/

Vă invităm la un nou curs cu psihoterapeutul Violeta Dincă, de aceasta dată punând accent pe relaţia de cuplu şi cum poate fi aceasta menţinută şi îmbunătăţită, atât prin comunicarea verbală, cât şi prin cea non-verbală, prin atenţia acordată celuilalt şi timpul necesar construirii şi menţinerii intimităţii.

Subiectul potrivit la locul potrivit: nu vorbi despre bani în pat, despre aspecte conflictuale la masă, despre sensul vieţii la cafeaua de dimineaţă.

Limbajul nostru corporal poate fi în acord cu ceea ce rostim sau poate transmite un mesaj contrar; iar acest mesaj este recepţionat cu prioritate.

Contactul vizual. Privirea noastră poate mângâia sau persecuta.

Oricât de important ţi se pare că ar fi ceea ce ai de spus, exersează-ţi răbdarea şi ascultă-ţi întâi partenerul, fără să-l întrerupi. Ascultă, simte şi înţelege omul, povestea şi perspectiva lui, de dincolo de cuvintele pe care le auzi.

Pune întrebări oricât de detaliate, oricât de des. Nu mai presupune că ştii ce gândeşte, ce vrea, ce simte celălalt. Chiar dacă ţi-a spus sau ţi-a arătat în mod explicit ce gândea, ce voia, ce simţea cu ani în urmă sau luna trecută, e perfect posibil ca între timp lucrurile să se fi schimbat.

Comunicarea verbală – supraestimată? Despre importanţa tăcerii în momentele de tandreţe şi în activităţile minore desfăşurate împreună.

Inscrie-te la acest atelier »