Cum mă prezint la interviul de angajare?

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, în Bucureşti, miercuri 8 şi joi 9 septembrie, de la 19.00-21.00.

Interviul de angajare nu este doar despre o foarte bună primă impresie. Candidatul este în egală măsură observator pe cât este şi observat/analizat de către intervievator.

Indiferent de cât de tehnic este postul pentru care aplicăm, există un grad mare de subiectivitate care va juca o parte importantă în luarea deciziei de angajare.

Felul în care arătăm (vestimentaţia), tonalitatea vocii, curajul şi deschiderea care transpar din privire, tipul de întrebări pe care le adresăm şi care indică interes şi curiozitate sănătoase, gradul de respect de sine ce transpare din felul în care vorbim despre realizările noastre, TOATE acestea sunt indicii socio-profesionale care vor fi cuantificate de către viitorul angajator.

Acest curs te ajută să înţelegi şi să te pregăteşti cât mai bine pentru interviul de angajare care te poate aduce pe calea profesională dorită.

Iată temele celor două întâlniri de curs:

1. Prima întâlnire este dedicată percepţiei angajatorului. Care sunt cele mai importante lucruri la care se va uita intervievatorul? Care sunt cele mai importante aspecte ale primului interviu? Dar ale interviului următor (după ce treci de primul)?

2. Acum vorbim despre tine, viitorul angajat. La ce lucruri trebuie să fii atent? Ce întrebări să pui? De ce este important îţi faci cunoscute opiniile, dar şi să demonstrezi o bună înţelegere a culturii organizaţiei pentru angajarea în care dai interviul?

Pre-interviuri de angajare au loc uneori, în funcţie de poziţie, cu recruiteri care au fost angajaţi de companii pentru a le găsi candidaţi. Aceleaşi reguli sunt valabile şi pentru aceste pre-interviuri sau interviuri preliminare.

Vom vorbi şi despre cele mai de impact CV-uri, care sunt cele video.

Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70%.

foto: pexels.com