Atelier de nutriţie: Cum ne hrănim sănătos?

În funcţie de alegerile pe care le facem, ceea ce mâncăm poate să ne menţină starea de sănătate sau, dimpotrivă, să ne orienteze către apariţia diverselor afecţiuni.

Deşi la prima vedere lucrurile par simple, doar este vorba despre mâncare, nutriţia este de fapt o ştiinţă. În momentul de faţă, suntem bombardaţi cu extrem de multe informaţii nutiţionale. Unele corecte, altele aplicabile în anumite circumstanţe, iar altele fundamental greşite. Educaţia nutriţională devine astfel esenţială pentru a te orienta prin mulţimea de articole, reclame, emisiuni tv şi sfaturi mai mult sau mai puţin avizate.

Cursul de nutriţie îşi propune să ofere noţiuni teoretice de bază, precum şi sugestii despre cum pot fi puse în practică „în farfurie”. Cursul aduce şi informaţii de siguranţă alimentară, precum şi argumente ştiinţifice pentru o conduită alimentară corectă.

Noţiunile sunt prezentate din perspectiva unui medic internist, care are întotdeuna în vedere organismul ca întreg. Cunoştinţele dobândite la acest curs de nutriţie îţi vor permite pe de o parte optimizarea alimentaţiei proprii şi a familiei, iar pe de alta îţi oferă abilitatea de a discerne între ce e corect şi ce nu în informaţiile care circulă în media sau în grupurile tale de cunoscuţi.

Temele celor 5 întâlniri sunt:

1. Compoziţia alimentelor şi recomandările nutriţionale în vigoare. Aspecte teoretice & practice.

2. Digestie, absorbţie, metabolism. Cum arată o farfurie sănătoasă?

3. Grupele alimentare, între beneficii şi limite.

4. Nutriţia bazată pe dovezi. Ce e mit şi ce e realitate în privinţa nutriţiei sănătoase? Discutăm despre diverse diete sau tipuri de alimentaţie intens mediatizate.

5. Nutriţia în sprijinul sănătăţii – cum putem preveni boala, cum ne putem adapta dieta în funcţie de cele mai frecvente/ importante boli?

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Inscrie-te la acest atelier »