Cum îşi petreceau bucureştenii timpul liber în perioada interbelică

Te-ai gândit vreodată cum îşi petreceau timpul bucureştenii în perioada interbelică şi cum ar putea fi poveştile lor o sursă de inspiraţie pentru tine?

Intervalul dintre cele două războaie mondiale a fost poate cea mai dinamică perioadă din istoria Bucureştiului. Premierele teatrelor bucureştene, apariţia şi dezvoltarea cinematografelor, plimbările la Şosea, prin pădurea Băneasa sau pe Calea Victoriei sunt doar câteva dintre modurile în care bucureştenii îşi petreceau timpul liber.

Balurile au continuat să se organizeze şi în perioada interbelică, însă treptat au lăsat locul petrecerilor şi serilor în oraş. În diferite localuri, cu nume pitoreşti, cei prezenţi erau distraţi de talentul lăutarilor şi tarafurilor.

Tot pe atunci, bucureştenii au început să se plimbe şi în afara oraşului, se duceau la iarbă verde, la Cernica, sau îşi petreceau vacanţele la Sinaia sau Balcic. Lumea boemă a Bucureştiului petrecea la Casa Capşa, Cofetăria Nestor, Terasa Oteteleşanu sau Caru` cu Bere.

La acest eveniment, cu ajutorul fotografiilor de epocă şi al poveştilor istoricului Anita Sterea, ne vom plimba prin sălile teatrelor bucureştene. Vom asculta muzica Mariei Tănase şi ne vom minuna de ingeniosul bazin cu valuri de la Hotel Lido.

Vom povesti şi despre terasele, cârciumile şi bodegile faimoase din Bucureşti, cinematografele de pe Bulevardul Elisabeta, teatrele şi grădinile de vară, întrecerile de la Hipodromul Băneasa.

Sursă foto aici