Atelier de obiecte decorative
 

Avem pentru tine un atelier relaxant, la care vei învăţa două tehnici decorative pe care să le poţi folosi apoi şi acasă, atunci când vrei să înfrumuseţezi şi să personalizezi un obiect oarecare.

Dacă nu ai mai pictat până acum pe ceramică, sau ai încercat deja, dar n-ai fost mulţumit de rezultat, vei descoperi că nu-i chiar atât de complicat pe cât ai crede. Totul e să ai materialele potrivite – culori speciale – şi un profesor experimentat care să-ţi explice paşii operaţiunii. Maria E. Bălan, grafician, este cea care îţi va arăta ce e de făcut. Tot ea te învaţă, la a doua şedinţă de curs, cum să foloseşti tehnica şerveţelului (decoupage), ca să decorezi obiecte din lemn.

La final, vei avea două obiecte frumos decorate de tine: o farfurie din ceramică şi o ramă de oglindă, pe care le vei putea păstra sau dărui prietenilor.

Temele celor două întâlniri:

1. Pictură pe ceramică

Decorarea unui obiect din ceramică presupune anumite etape de lucru specifice acestei tehnici şi folosirea unor culori şi materiale speciale. Vom face un desen personalizat pentru a decora un obiect simplu, transformându-l prin dibăcia mâinilor noastre într-unul deosebit şi unic.

Subiectul ales pentru această şedinţă este Mandala. Suportul pe care lucrăm este o farfurie pe care avem posibilitatea apoi să o folosim ca obiect decorativ.

2. Decoupage sau tehnica serveţelului

La această întâlnire ne îndeletnicim cu un alt tip de activitate creativă, şi anume tehnica serveţelului. De data aceasta vom lucra cu alt tip de materiale, specifice acestei tehnici realizând o ramă de lemn pentru o oglindă, pe care o vom personaliza.

pictura pe ceramica

Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!