Cosmin Rudeanu

Cosmin are două mari pasiuni: învăţarea auto-dirijată şi dezvoltarea de jocuri. Le-a îmbinat armonios în proiecte cu dichis precum Woogie, un robot asistent pe învăţare pentru copii, Nobel Explorers o platformă educaţională ce aduce copii din toată lumea în proiecte STEM în mediul online. A dezvoltat jocuri educative atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Este de profesie inginer ITist şi e adeptul zicalei „omul cât trăieşte, învaţă”. Drept dovadă, în ultimii ani s-a apucat de surf, este actor amator, facilitează sesiuni de Dungeons and Dragons, cântă la tobe, mai nou cochetează cu ideea de machine learning şi multe altele.

Cosmin este co-fondator al proiectului Rocketists – umbrelă sub care dezvoltă metodologii şi instrumente de învăţare auto-dirijate pentru a sprijini oamenii să înveţe mai bine. Ei folosesc concepte precum mentalitatea de creştere, obiceiuri de învăţare, practică deliberată, învăţare socială etc.  şi îşi propun să sprijine oamenii în procesele lor de dezvoltare având credinţa că lumea va fi mai bună dacă noi vom fi mai conştienţi de noi înşine şi ne vom cultiva deschiderea, înţelegerea şi compasiunea faţă de cei din jur.