Corina Goreac
 

Trainer. Coach. Specialist în psihologie pozitivă, un alt fel de a spune fericire şi stare de bine.

Mă încăpăţânez să privesc lumea tot cu speranţă şi optimism, să cred că poţi rămâne alături de prieteni şi familie în România. Ştiu că oamenii pot zâmbi mai mult, pot trăi mai fericiţi şi pot învăţa să facă din viaţa lor cel mai frumos, profund şi palpitant film, doar cu fapte reale. Îşi pot scrie singuri scenele, îşi pot crea decorurile şi alege actorii alături de care să joace… neapărat cu scene de musical.

Primele mele încercări de reflecţie asupra vieţii au început pe la grădiniţă când o întrebam pe bunica dacă nu te plictiseşti trăind o viaţă veşnică. Am mers la şcoală şi am încetat să mă plictisesc dar nu şi să caut. Mai târziu, viaţa m-a ajutat să descopăr răspunsul la întrebări nepuse, precum „Câte limbi străine trebuie să cunoască un lucrător comercial?”, „Ce este frumuseţea?” sau „Cum să deschizi un restaurant în 3 săptămâni?”.

De peste 7 ani, încurajez oamenii să îşi pună întrebări sau să răspundă la cele formulate de mine. Îi ghidez şi acompaniez în procesul lor de autocunoaştere, de devenire, de trăire. Practica mea de consiliere urmăreşte metoda psihologiei pozitive, în care am fost iniţiată la Wholebeing Institute, înfiinţat de renumitul profesor de la Harvard, Tal Ben-Shahar. Mi-am aprofundat cunoştinţele urmând cursul de intervenţii în psihologie pozitivă, predat de Martin Seligman şi alţi specialişti, într-un concept promovat de University of Pennsylvania.

Ca trainer, am lucrat cu echipe de oameni ce îşi doreau să facă performanţă şi să obţină rezultate concrete în aria lor de activitate. Tot cu oamenii, dar cu alte obiective ce ţin de latura noastră fragilă şi vulnerabilă , am lucrat în cadrul şedinţelor de dezvoltare personală pe care le-am condus.

Pentru că formarea nu se termină niciodată, am ales să îmi continui pregătirea de specialitate, urmând cursurile de master în psihoterapii cognitiv comportamentale. E important şi unde mergem, dar şi de unde venim.

Eu provin dintr-o familie de sportivi, cu rezultate în înalta performanţă. Îmi place mişcarea, fie că e sport sau dans. Citesc mult, merg la operă şi ador marea. Pe viitor, îmi propun să particip la un curs de fotografie şi altul de tango.

Toată lumea mea din acest moment s-a conturat datorită valorilor care mă caracterizează şi reprezintă punctele mele forte: perseverenţa, aprecierea frumuseţii şi excelenţei, recunoştinţa şi iertarea. Vă invit să aflaţi care sunt propriile voastre valori şi virtuţi, cum vă puteţi modela propria viaţă şi cum puteţi deveni mai fericiţi.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!