Corina Anghel

Corina este profesionist în resurse umane, pasionată de învăţare şi un avocat al învăţării auto-dirijate. Încearcă să demonstreze că a şti să înveţi (de-adevăratelea) nu este doar eficient, ci extrem de util, mai ales în lumea alertă şi complexă în care trăim astăzi.

Lucrează de peste 10 ani în Learning & Development, atât din rolul de Training Manager în organizaţii multinaţionale, unde coordonează mai multe ţări, cât şi din cel de trainer şi consultant extern pentru companii din industrii variate.

Îi place să vorbească sau să scrie pe subiecte legate de învăţare şi despre cum ne putem cultiva o mentalitate deschisă, curioasă şi care ne ajută să avem compasiune pentru cei din jur.

Nu în ultimul rând, practică ceea ce predică, fiind un mândru „geek” care a studiat Managementul, Psihologia şi Antropologia, deţine un certificat CIPD în domeniul L&D şi îi place să citească cel puţin 30 de cărţi în fiecare an, să înveţe cum să aibă grijă de colecţia de peste 70 de plante şi să meargă la cursuri de balet.

Corina este co-fondator al proiectului Rocketists – umbrelă sub care dezvoltă metodologii şi instrumente de învăţare auto-dirijate pentru a sprijini oamenii să înveţe mai bine. Ei folosesc concepte precum mentalitatea de creştere, obiceiuri de învăţare, practică deliberată, învăţare socială etc.  şi îşi propun să sprijine oamenii în procesele lor de dezvoltare având credinţa că lumea va fi mai bună dacă noi vom fi mai conştienţi de noi înşine şi ne vom cultiva deschiderea, înţelegerea şi compasiunea faţă de cei din jur.