Concert de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI”

Vă invităm în seara de 7 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional Bucureşti (Sala Studio), la Concertul de Gală I LOVE CEAIKOVSKI, dedicat celui mai mare compozitor rus, magicianul sunetelor şi creatorul unor lumi fantastice: Piotr Ilici Ceaikovski. Acest eveniment organizat de Fundaţia Calea Victoriei este al treilea concert din seria „I love Classics”, după „I love Mozart” (2016) şi „I love Verdi” (2017). La această ediţie, dirijorul Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra, o remarcabilă orchestră independentă, îl au ca invitat pe tânărul şi talentatul pianist Mihai Diaconescu.

Simt că voi trăi mult timp”, spunea Ceaikovski, şi acest lucru s-a adeverit: muzica sa este interpretată în întreaga lume, piesele compuse de el se numără printre cele mai cunoscute lucrări din istoria muzicii clasice, adorate de publicul de toate vârstele.

Pentru călătoria noastră în universul muzical imaginat de Ceaikovski am ales trei destinaţii diferite, pline de expresivitate şi surprize memorabile.

În prima parte vom fi învăluiţi de Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, unul dintre cele mai cunoscute concerte simfonice. La 130 de ani de la finalizarea acestei compoziţii spectaculoase, concertul ne surprinde prin prospeţimea şi robusteţea sa: o creaţie echilibrată, dar plină de contraste, prin alternanţa momentelor suave, romantice cu cele maiestoase, în forţă.

Al doilea popas va avea loc în lumea lui Shakespeare: Romeo şi Julieta, adusă la viaţă prin muzica pasională, ca de film, scrisă într-o formă clasică, riguroasă, de sonată, dar îmbogăţită de Ceaikovski cu o viziune personală asupra poveştii.

Ultima oprire în universul muzical creat de genialul compozitor rus ne dezvăluie suitele din Lacul Lebedelor, apoteoza baletului romantic, baletul cel mai des interpretat în lume. Suitele includ dansuri de caracter şi reprezintă un periplu prin mai multe stiluri muzicale, mai multe tipuri de dansuri europene: dans napoletan, dans spaniol, mazurka, dans ungar, dans rus.

Seara se va încheia cu bucurie, aplauze, îmbrăţişări, fotografii cu muzicieni şi prieteni, plus autografe oferite cu suflet.

Concertul de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI” este organizat cu sprijinul Casei de avocatură Bondoc şi Asociaţii SCA, SLooP şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, România Liberă, Forbes Life, Agerpres, 100delocuri.ro, Bookblog, Bookhub, Bucureştii Vechi şi Noi, Kudika, 9AM, Ziarul Metropolis

Biletele la Concertul de Gală „I love Ceaikovski” se pot achiziţiona numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online, de aici.

Categorii de bilete:

Categoria I – 150 lei

Categoria II – 130 lei

Categoria III – 100 lei

NU SE FAC REZERVĂRI SAU ÎNSCRIERI LA CONCERT DE PE PAGINA FUNDAŢIEI, bilete pot fi procurate doar prin reţeaua EVENTIM, de aici.

concert ceaikovski

Afişul este realizat de ilustratoarea Maria Surducan.