Club de Teatru pentru Adolescenţi
 

Pe locuri, fiţi gata, START! :) Fundaţia Calea Victoriei caută adolescenţi cu personalitate pentru trupa şi Clubul de Teatru.

Din 16 noiembrie, trainerul Antonia Din îi provoacă pe liceenii din Bucureşti să experimenteze viaţa de actor. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 11.00, îi aşteaptă la Clubul de Teatru pentru adolescenţi cu jocuri de improvizaţie, exerciţii de dezvoltare personală prin teatru şi bună dispoziţie.

La clubul de teatru, adolescenţii îşi exprimă liber gândurile, dorinţele şi temerile prin exerciţii care îi ajută să-şi conştientizeze emoţiile, să lucreze cu ele şi să crească un pas mai mult.

Scopul celor două module ale clubului nu este acela de a forma actori, ci de a creşte oameni curajoşi, capabili să-şi urmeze visurile, dornici să descopere şi să îşi pună întrebări. Primul modul al Clubului (16 noiembrie, 2019 – 22 februarie, 2020, cu pauză pe 14 şi 21 decembrie ) – Introducere în arta actorului are ca punct de plecare jocuri teatrale şi de improvizaţie menite să-l ajute pe cursant să-şi dezvolte abilităţi esenţiale: spontaneitate, gândire critică, spirit de echipă, dezinvoltură, coerenţă în comunicare etc. La finalul întâlnirilor, liceenilor le va fi mai uşor să socializeze şi să-şi acceseze creativitatea.

Al doilea modul (29 februarie – 30 mai 2020, cu pauză pe 4, 11, 18 aprilie şi 2 mai) va avea ca scop punerea în scenă a unei piese. Aleg textul, distribuie rolurile şi încep repetiţiile! Spectacolul va fi adaptat în aşa fel încât să abordeze probleme specifice liceenilor de azi şi va fi orientat către găsirea de soluţii. Cursul de teatru se încheie cu acest spectacol, la care tinerii actori îşi vor putea invita prietenii, colegii, părinţii. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 mai. 

Antonia Din, trainerul clubului de teatru, este actriţă, absolventă UNATC, secţia Arta actorului (licenţă) şi Pedagogie teatrală (master). De şase ani ţine cursuri de teatru pentru copii şi adolescenţi, context în care a regizat patru spectacole. Antonia a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis şi Godot Café Teatru. Planul ei este ca, pornind de la acest club, să creeze o trupă de teatru permanentă, cu care să continue să lucreze mai mulţi ani la rând.

Întâlnirile clubului de teatru pentru adolescenţi au loc săptămânal, sâmbăta, de la 11.00 – 13.00, cu pauză în vacanţele şcolare. Sediul Fundaţiei Calea Victoriei este pe str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, în centrul Bucureştiului, aproape de Romană şi Universitate.

Taxa de participare pentru ambele module (20 de întâlniri), cu spectacol inclus, este de 1500 de lei şi poate fi achitată în două etape (750 de lei pentru un modul). Cei care achită taxa integral beneficiază de o reducere de 10% la suma totală.

Important – taxa pentru cele două module include repetiţiile, pregătirea şi punerea în scenă a spectacolului cu public (familia şi prietenii tinerilor actori).

Datele de desfăşurare a întâlnirilor Clubului de teatru sunt:

Modulul I:

dimineţi de sâmbătă în zilele: 25 ianuarie, 1, 8, 15, 22 februarie.

Modulul II:

dimineţi de sâmbătă: 29 februarie, 7, 14, 21, 28 martie, 25 aprilie, 9, 16, 23, 30 mai (ziua în care are loc spectacolul). În zilele 4, 11, 18 aprilie (vacanţa de primăvară) nu facem cursuri.

foto: pexels.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!