Club de Teatru pentru Adolescenţi

Se caută adolescenţi talentaţi pentru Trupa de Teatru FCV!

Ai observat că adolescentul tău are înclinaţie spre arta spectacolului şi şi-ar dori să cunoască mai bine această lume? Ţi se pare că este talentat, dar încă nu ai găsit persoana potrivită care să-l ajute să se dezvolte? Sau pur şi simplu, îşi doreşti o activitate nouă pentru el, care să-l scoată din rutina zilnică, să-l ajute să-şi facă prieteni noi şi să prindă mai mult curaj?

Acesta este momentul perfect pentru a-i face un cadou pe placul lui!

Împreună cu actriţa Antonia Din, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Arta actorului (licenţă) şi Pedagogie teatrală (master), căutăm cei mai cool adolescenţi pentru Trupa de Teatru a Fundaţiei.

Cu o experienţă de peste 5 ani în domeniul pedagogiei teatrale, Antonia pune bazele primei trupe de Teatru a Fundaţiei, un proiect ambiţios la care sunt aşteptaţi să ia parte 20 de tineri gata de aventura vieţii lor.

Proiectul este structurat în două module:

Modul I: Introducere în arta actorului – 15 octombrie 2019 – 11 februarie 2020, cu pauză pe perioada vacanţei şcolare.

Modul II: Spectacolul – de la text la scenă – 18 februarie – 26 mai 2020, cu pauză pe perioada vacanţei şcolare.

Modulul I Introducere în arta actorului are ca punct de plecare jocuri teatrale şi de improvizaţie menite să-l ajute pe cursant să-şi dezvolte abilităţi esenţiale, să-i faciliteze integrarea în orice grup social va dori să intre şi să-şi antreneze creativitatea.

Beneficii ale Modului I:

• Apar curajul şi încrederea în sine ca urmare a exerciţiilor lucrate
  • Stabileşte relaţii de prietenie cu colegii de atelier
  • Învaţă cum să fie cea mai bună versiune a lui. Fiecare exerciţiu are un câştigător.
  • Îşi dezvoltă spontaneitatea
  • Exerciţiile senzoriale îl vor ajuta să-şi cunoască corpul şi să aibă încredere în el
  • Experimentează eşecul şi învaţă să-l depăşească
  • Se dezvoltă memoria, atenţia, concentrarea

Modulul II Spectacolul – de la text la scenă – trecem la următorul nivel. Alegem textul şi distribuim rolurile. Spectacolul va fi adaptat în aşa fel încât să abordeze probleme specifice tinerilor din ziua de azi şi va fi orientat către găsirea de soluţii. Cursul se încheie cu acest spectacol, la care vor fi invitaţi părinţii şi prietenii cursanţilor. Data va fi stabilită pentru o zi de sâmbătă.

Beneficii ale modulului II:

• Cursantul e încurajat să citească şi să exprime păreri despre situaţii şi personaje. Îşi va îmbunătăţi modul de exprimare şi va (re)descoperi plăcerea de a citi
  • Învaţă să aibă răbdare, să asculte şi să fie atent la cei din jur
  • Probează roluri, funcţii, ocupaţii şi începe să se gândească ce i-ar plăcea să facă în viaţă
  • Descoperă şi conştientizează empatia prin joc de rol. Se va pune în locul altora, va auzi poveşti noi, va experimenta senzaţii şi sentimente diferite. Exerciţii care dezvoltă empatia îl vor pregăti pentru adevăratele provocări, cele din viaţa de zi cu zi. Şi cu toţii ştim câte conflicte putem evita făcând un lucru simplu – punându-ne în locul celuilalt
  • Învaţă importanţa lucrului în echipă şi devine mai responsabil. Dacă un coleg lipseşte sau nu îşi învaţă textul, ceilalţi nu vor putea repeta
  • Învaţă să rămână calm în situaţii neaşteptate (a uitat textul), să rezolve criza şi să meargă mai departe.

Îmbrăcat frumos, sub forma unei trupe de teatru, acest atelier este o experienţă benefică pentru copilul tău, atât din punct de vedere personal, cât şi artistic. Tinerii, în special adolescenţii, dau dovadă de o profunzime adesea greu de înţeles. La clubul de teatru, adolescenţii îşi vor putea exprima liber gândurile, dorinţele şi temerile prin exerciţii care să-i ajute să se elibereze şi să meargă mai departe.

Scopul acestor module nu este acela de a forma actori, ci de a creşte oameni capabili să aibă curaj în visele lor, dornici să descopere şi să îşi pună întrebări, iar mai târziu, să ia deciziile importante ale vieţii în funcţie de ceea ce simt şi îşi doresc cu adevărat. Dacă actoria, teatrul, este visul lor, vor fi ghidaţi spre ceea ce li se potriveşte şi vor beneficia de suport din partea lectorului.

La final, părinţii vor fi invitaţi să ia parte la spectacol şi să admire procesul prin care copiii lor au avut curajul să treacă.

Important – taxa pentru cele două module include repetiţiile, pregătirea şi punerea în scenă a spectacolului cu public (familia şi prietenii tinerilor actori).

Taxa se achită în avans, fie integral, fie în două tranşe. Cei care achită taxa integral beneficiază de o reducere de 10% la suma totală.

foto: unsplash.com

Inscrie-te la acest atelier »