Program de dezvoltare personală pentru liceeni: Ce nu te învaţă şcoala?

Din 7 octombrie 2019 lansăm primul program de dezvoltare personală adresat adolescenţilor.

Timp de un an, liceenii au şansa să îşi formeze şi antreneze abilităţile de comunicare, planificare, analiză şi sinteză, prin tehnici şi instrumente care îi ajută să se dezvolte armonios. Evoluţia lor pe plan personal şi educaţional îi va ajuta să-şi aleagă o carieră care să îi reprezinte şi să îi împlinească.

Tinerii înscrişi în acest program educaţional alternativ vor beneficia de cursuri complementare şi esenţiale pentru dezvoltarea personalităţii lor: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate şi alegerea vocaţiei.

Activităţile sunt gândite cu accent pe interactivitate, dialog şi exerciţii de grup şi urmăresc dezvoltarea abilităţilor de comunicare. La cursuri sunt încurajate exprimarea şi susţinerea ideilor proprii în public, stabilirea relaţiilor dintre participanţi şi crearea spiritului de echipă.

Acest program vine ca răspuns la nevoia de completare a educaţiei oferite de şcoală, care tinde să neglijeze partea de exprimare şi dezvoltare a individualităţii. La Fundaţia Calea Victoriei, liceenii au ocazia să-şi descopere vocea şi vocaţia, într-un spaţiu informal, alături de alţi adolescenţi, inspiraţi de lectori carismatici şi foarte bine pregătiţi.

La finalul acestui modul de cursuri multidisciplinar, dezvoltat împreună cu psihologi şi coacheri cu experienţă, va avea loc o ceremonie de acordare a certificatelor de participare. La eveniment, absolvenţii acestui program vor susţine scurte prezentări prin care să-şi arate abilităţile dobândite.

Întâlnirile au loc săptămânal, în fiecare luni, de la 9.00-11.00, exceptând perioadele în care sunt vacanţe şcolare şi sărbători publice.

Taxa de participare pentru modulul de dezvoltare personală cu durata de un an (7 octombrie 2019 – 25 mai 2020) este de 2200 de lei. Se poate achita în două etape: jumătate înainte de începerea programului şi jumătate până în 30 noiembrie cel târziu. Locurile sunt limitate şi se rezervă doar prin plata taxei de participare.

Cursurile au loc la sediul nostru, pe strada C. A. Rosetti nr. 47, etajul 1, într-o casă elegantă, aflată la cca 7 minute de staţiile de metrou Universităţii şi Romană.

Structura programului este:

Cum îţi creşti încrederea în sine: 7 octombrie – 4 noiembrie, cu Alice Cornea

Time management: 11 şi 18 noiembrie, cu Alin Comşa

Atelier de Mindfulness: 25 noiembrie – 16 decembrie, cu Mihaela Mîndreci

Gândire critică: 13 ianuarie – 10 februarie, cu Andrei Simionescu-Panait

Vorbire în public: 17 februarie – 9 martie, cu Alin Comşa

Atelier de Debate: 16-30 martie, cu Andrei Simionescu-Panait

Cum îmi găsesc Vocaţia: 27 aprilie – 25 mai, cu Alice Cornea

Inscrie-te la acest atelier »