Călătoria 5 Scaune, 5 Alegeri: dezvoltare personală pentru adolescenţi
 

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, săptămânal, sâmbătă, în intervalul 11:00-12:30.

Călătoria 5 Scaune, 5 Alegeri: 5 ateliere pentru bucuria (re)conectarii, a afirmării de sine, pentru încredere în noi şi pentru relaţii adevărate

Adolescenţa este despre întrebări, confuzie şi nemulţumire? Adesea. Aşa a fost şi în cazul meu. Mi-a luat timp să învăţ cum să ies din zona de suferinţă sau agresivitate, iar acum încerc să vă ofer, din experienţa mea, căile scurte.

Programul 5 Scaune, 5 Alegeri e axat pe tehnici de autoreglare şi self-leadership, metode eficiente de a intra în contact cu corpul, emoţiile şi dorinţele sufletului nostru, pentru a reduce tensiunile interne, a construi relaţii şi a trăi în respect, apreciere şi bucurie. Vi-l ofer cu convingerea că putem să evităm să fim “preluaţi” şi conduşi de emoţii, putem să ne urmăm dorinţele reale ale sufletului şi să avem succes în viaţă cu eficienţă şi graţie.

Este o metaforă înţeleaptă pentru evoluţia spiritului, în care învăţători ne vor fi 5 animale: Şacalul, Ariciul, Suricata, Delfinul şi Girafa.

Cu ce rămanem? Care sunt beneficiile programului?

  • Conştientizăm emoţiile dominante, ne cunoaştem prietenii şi inamicii interiori
  • Învăţăm tehnici de distanţare şi de observare neutră a emoţiilor
  • Devenim pricepuţi la a neutraliza conflicte şi a ne afirma inspirând respect
  • Experimentăm ce înseamnă empatia şi cultivarea unor medii cu adevărat incluzive
  • Creştem, evoluăm accelerat

Sunt Georgeta Cardoş, psiholog, Ambasador 5 Chairs, 5 Choices pentru România şi am creat acest program pentru voi împreună cu Louise Evans – autorul metodei, coach internaţional şi o foarte dragă prietenă.

Un workshop potrivit pentru adolescenţi şi nu numai. Cu siguranţă este de ajutor pentru cei care:

  • nu (mai) vor să meargă cu turma;
  • nu se regăsesc în diversele „bisericuţe”;
  • îşi iau curaj şi caută sprijin să îşi construiască propriul drum şi propria echipă de suflet;
  • nu renunţă să viseze, să se bucure de măreţia şi frumuseţea vieţii.

Structura atelierului:

Sesiunea 1. Introducere şi exersarea Călătoriei 5 Chairs/ 5 Scaune. 100% practic, individual şi în echipe. Ne aşezăm pe fiecare scaun şi ne dăm şansa unei alegeri mai bune în situaţii reale din viaţă.

Sesiunea 2. Şacalul sau Ariciul – Lupta sau Fuga? Testăm cum am învăţat să ne descurcăm într-o lume care ne ameninţă. Deprindem o primă tehnică de reconectare la corpul, percepţiile şi emoţiile noastre.Pregătire: veţi avea de completat acasă un chestionar online foarte simplu. Veţi avea rezultatele la voi (nu se vor împărtăşi cu ceilalţi, doar pentru cunoaşterea personală a modurilor de apărare subconştiente)

Sesiunea 3. Suricata ne împrieteneşte cu Neo din Matrix. Şi dacă nu aţi văzut Matrix, nu-i problemă, în principiu o să ne ocupăm cu PAUZA, cu UIMIREA şi cu explorarea.

Sesiunea 4. Delfinul nu vorbeşte latină, dar totul e despre Nosce Te Ipsum. Înţelegem şi afirmăm cine suntem şi ce scop ne propunem. Acceptăm că există limitări, dar continuăm să construim calea cea mai eficientă. Inspirăm şi oferim respect, exersăm conversaţii cruciale, ne apropiem de conflicte fără teamă şi devenim conştienţi de impactul nostru asupra celorlalţi.

Sesiunea 5. Girafa e marea învăţătoare. În această zi totul e despre empatie, inimă deschisă şi bucuria de a ne descoperi, de a fi ascultaţi şi de a asculta cu adevărat, de a ne oglindi. Este ziua concluziilor, a învăţămintelor şi a alegerilor.

 

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-a-boy-lying-on-girls-12629104/


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!