Buddha Day & Saga Dawa – Luna minunilor
 

Vă invităm joi, 23 mai, de la 19.00, la un eveniment în compania călugărului buddhist Lama Migmar Dragpo Repa şi a Andreei Ionescu, coach şi lector al fundaţiei, desfăşurat în limba engleză. Evenimentul va avea loc la Hotel Capitol, unul dintre locurile emblematice ale oraşului.

În tradiţia buddhistă, luna mai este o sărbătoare continuă: se aniversează, în mod paradoxal, atât naşterea, cât şi iluminarea şi plecarea lui Buddha la cele veşnice. Trei evenimente cu semnificaţii foarte diferite, dar care creează o umbrelă de intenţie – anume o concentrare mai deplină asupra unui mod mai blând, mai generos şi mai atent de a trăi.

Este luna în care se practică intens actele de caritate, ofranda, dar şi virtuţile fundamentale: echilibrul, iubirea, compasiunea şi bucuria. O invitaţie suficientă nu doar pentru reflecţie, ci şi pentru un antrenament personal care să producă un fel mai bun de a trăi.

Despre toate acestea, dar şi despre subiecte care ne preocupă pe toţi – Karma sau suferinţa –  ne va vorbi Lama Migmar Dragpo Repa, Vajra Master (maestru de ceremonii) buddhist din linia de moştenire spirituală Kagyu, în dialog cu Andreea Ionescu, lectorul nostru de meditaţie de la Fundaţie.

Când întâlneşti călugării buddhişti, prima surpriză e să îi vezi cât de mult zâmbesc, cum nu se iau prea în serios şi cât de fericiţi par. Migmar Lama vine în România după ce a preluat şi conduce The Royal White Monastery din Kathmandu, are studii lingvistice aprofundate – în afară de engleză, nepali şi sanscrită a început să înveţe câteva cuvinte în limba română – şi aduce bucurie pe unde călătoreşte. Învăţăturile lui, deşi par facile, sunt de o profunzime specială şi adaptată audienţei.

Lama Migmar Dragpo Repa este un călugăr buddhist care practică şi predă meditaţia, învăţăturile şi practicile spirituale buddhiste. S-a născut şi a crescut în Kathmandu, capitala Nepalului. A studiat filosofia buddhistă la Institutul Karma Shri Nalanda (Rumtek Sikkim India) din cadrul Sampurnanand Sanskrit Vishwavidyalaya University din India. După completarea studiilor Shedra în 2016, a participat la o retragere de trei ani la Rumtek Retreat Center, retragere care s-a încheiat în octombrie 2020.

După studiile sale şi retragerea de trei ani, a fost proclamat Maestru Vajra – în cadrul unei ceremonii ample, a unei Puja care a avut loc la Royal White Monastery – de către Maestrul Tanpai Gyaltshen Rinpoche din Kathmandu, Nepal. Lama Migmar Dragpo Repa administrează şi conduce de atunci mănăstirea Royal White Monastery, unul dintre importantele centre spirituale şi comunităţi monastice din capitala Nepalului.

Localizat în inima Bucureştiului, Hotelul Capitol are în apropiere numeroase companii, magazine şi muzee. La mai puţin de 2 minute de mers pe jos se poate ajunge în zona pietonală a Centrului Vechi, numită şi inima distracţiei bucureştene.

Hotelul Capitol are o identitate unică. Construit în 1901, hotelul este o legendă vie, numele său fiind sinonim cu istorie, confort şi servicii impecabile. Numit în trecut Hotel Louvre, clădirea de 5 nivele adăposteşte un restaurant şi o cafenea vestite, loc preferat de întâlnire al multor scriitori, muzicieni şi artişti.

Hotel Capitol este amplasat în cea mai agitată şi populată zonă a Bucureştiului, pe celebra Calea Victoriei, la doar câţiva paşi distanţă de cele mai importante atracţii turistice precum Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional de Artă, Ateneul Român, Teatrul Naţional, Parcul Cişmigiu sau zona pietonală a Centrului Vechi.

Durata evenimentului este de 2h.

Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită către un alt eveniment, având în vedere logistica specială.

*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/buddha-temple-in-kathmandu-11438627/

Sursă info &  foto hotel: https://hotelcapitol.ro/hotel/

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!