Bijuteriile Reginei Maria
 

Dacă te-ai întrebat vreodată de unde proveneau cele mai frumoase bijuterii care au aparţinut Reginei Maria şi care a fost soarta lor de-a lungul timpului, te aştept să povestim împreună. Regina Maria a României a fost una dintre cele mai frumoase şi distinse suverane ale secolului în care a trăit, iar bijuteriile cu care s-a împodobit au fost create de cele mai în vogă case ale timpului.

Mergem pe firul istoriei şi descriem tiarele, colierele, brăţările şi alte piese de podoabă pe care regina le-a purtat atunci când reprezenta Casa Regală a României şi cu care s-a lăsat fotografiată sau pictată.

Care au fost bijuteriile din „corbeille de mariage”, ce a primit în dar de la bunica sa, Regina Victoria, sau de la părinţii săi, ce cadouri i-a făcut Regele Ferdinand, ce a primit de la Regina Camen Sylva şi care au fost biiuteriile care au rămas la Moscova, pierdute odată cu tezaurul? Cine le-a moştenit, unde şi ce anume mai putem admira azi, care au fost casele de licitaţii în care au fost expuse – sunt câteva dintre întrebările asupra cărora ne vom opri în cadrul întâlnirii.

Cursul este o invitaţie în lumea fascinantă a lui Massin, Cartier, Fabergé sau Falize, în cea a bijuteriilor victoriene sau Art-Nouveau. Povestim despre provenienţa bijuteriilor reginei, despre semnificaţia lor, despre valoarea pe care au avut-o, despre tehnicile în care au fost realizate, despre pietrele preţioase din monturi – diamante, safire, rubine etc. –  şi despre soarta pe care aceste bijuterii au avut-o după moartea suveranei.

Reconstituim – pornind de la  jurnale, scrisori, lucrări de specialitate, presa timpului, fotografii, tablouri – istoria şi povestea celor mai frumoase piese de podoabă care au aparţinut Reginei Maria.

Cu o zi înainte de începerea evenimentului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze evenimentul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

regina maria bijuterii


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!