Beatrice-Gabriela Jöger

Beatrice-Gabriela Jöger (n. 1968) este Dr. habil. arhitect, membru al OAR, UAR, ICOMOS, DMI-SUA. Din 1994 lucrează la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti (UAUIM). A obţinut titlul de doctor în 2006 cu teza „Materiale textile în Arredamento” şi titlul de Master în 1993, ambele la UAUIM Bucureşti.

Este profesor la Departamentul de Proiectare de Interior şi Design de la UAUIM. A fost decan a Facultăţii de Arhitectură de Interior (2016-2020), Prorector pentru Imagine şi Cooperare Internaţională (2012-2016) şi Director al Departamentului Proiectare de Interior şi Design (2011-2012). A fost Visiting professor la şcolile de arhitectură din: Barcelona, Madrid, Paris-Belleville, Sheffield, Ciudad de Mexico, Tlaxcala-Mexic, Berlin, Tel Aviv şi lector pentru conferinţe în Spania, Mexic (Keynote speaker), Italia, Turcia, Iordania, Israel, România.

A realizat cercetări independente, una pentru teza de doctorat la Madrid, Spania (2001-2002) şi alta în Mexic (2011) privind arhitectura mexicană, ambele cu subvenţii guvernamentale din ţările respective.

Activitatea sa profesională include: arhitectură, arhitectură de interior şi design grafic, fotografie, redactor şef, organizare de expoziţii de arhitectură şi evenimente conexe. Are experienţă de lucru ca arhitect la companii din Franţa şi România (cu companii străine şi naţionale).

Este membru fondator (din 1997) şi a fost preşedinte al Fundaţiei Române pentru Design (1999-2003). Este câştigătoarea mai multor premii (Franţa, România), a scris 2 cărţi de autor (nominalizare la premiile Anualei de Arhitectură Bucureşti 2008), 14 cărţi co-autor, editor şi co-editor pentru 10 cărţi şi peste 75 de articole în reviste de arhitectură.