Atelier online – Încredere în sine pentru adolescenţi (13-17 iulie)

Atelierul are loc online, zilnic: luni 13, marţi 14, miercuri 15, joi 16, vineri 17 iulie, de la 16.30 – 18.00.

Ca parte a stimei de Sine, încrederea este componenta personalităţii pe care o putem recunoaşte cu uşurinţă doar uitându-ne la felul în care acţionează oamenii.

O persoană cu încredere crescută în sine acţionează de obicei fără teamă de eşec sau de judecata altora.

Ca să ai o astfel de încredere este esential să începi cât mai devreme în viaţă să îţi îmbunătăţeşti stima de sine, astfel încât încrederea să fie o consecinţă firească.

La atelierul online „Încrederea în sine pentru adolescenţi” vom lucra împreună la corectarea şi îmbunătăţirea fiecărei componente a stimei de sine, din perspectiva celor mai importante aspecte de viaţă: Carieră, Bani, Sănătate şi Relaţii.

Fiecare dintre cele 5 întâlniri va cuprinde exerciţii practice de autocunoaştere, introspecţie, conştientizare. La final, participanţii vor avea o imagine clară asupra nivelului actual al stimei de sine (şi implicit al încrederii) şi vor putea să lucreze concret la îmbunătăţirea ei.

Temele întâlnirilor sunt:

1. Ne cunoaştem. Ce este Stima de Sine, Cum se măsoară, Ce efecte are ea în viaţa de zi cu zi. Exerciţii de creştere a încrederii în sine pentru viitoarea activitate profesională.

2. Efectele nivelului Stimei de sine asupra perceptiei despre bani. Exerciţii practice individuale pentru îmbunătăţirea stimei de sine. Dezbatere şi discuţii despre concepţii productive şi neproductive legate de bani.

3. Efectele nivelului Stimei de sine asupra nivelului de sănătate fizică. Dezbatere şi discuţii de grup despre tipurile de hrană: pentru corp, pentru minte şi pentru suflet. Exerciţii practice pentru stimularea Încrederii în sine din perspectiva sănătăţii.

4. Efectele nivelului actual al Stimei de sine asupra relaţiilor: familie, prieteni, colegi. Dezbatere şi discuţii de grup despre tipurile de relaţii : constructive, toxice, de dependenţă, de dominare, suportive, submisive. Exerciţii practice pentru întărirea încrederii şi autonomiei personale în raport cu cele mai importante relaţii din viaţa ta.

5. Sumarizarea temelor discutate şi a tipurilor de exerciţii desfăşurate. Rezultate obţinute, comportamente îmbunătăţite. Concluzii şi feedback.

Cumpără »