Atelier online de jurnalism narativ (31 august – 4 septembrie)
 

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.   

Atelierul are loc online, zilnic: luni 31 august, marţi 1, miercuri 2, joi 3 şi vineri 4 septembrie, de la 19.00-21.00.

Cum spui o poveste adevărată care să-i intereseze şi pe alţii? Acest atelier e pentru cei care vor să scrie mai bine despre ei sau despre ceilalţi.

Dacă eşti curios şi vrei să scrii despre lucrurile pe care le descoperi sau dacă ai o poveste personală de spus, te invit să te înscrii la acest atelier. Vom discuta despre principiile jurnalismului narativ, cum strângem informaţii relevante, cum le structurăm şi cum rescriem.

Vom lucra împreună pe texte, iar fiecare participant va primi feedback.

Fiecare cursant e rugat să vină la prima întâlnire cu o idee despre care vrea să scrie. O vom discuta împreună, vom începe un procesul de documentare şi vom scrie pe baza documentării făcute.

Vom funcţiona ca un atelier şi vei avea de scris sau documentat ceva de la o întâlnire la alta. Ne vom axa pe exemple şi exerciţii practice de interviu, documentare şi scriitură.

Principiile de bază pe care le urmărim e ca în textele pe care le scriem să avem personaje, scene, conflict, detalii semnificative şi o idee mai mare în spatele a ce povestim. Iar totul trebuie să fie documentat şi verificabil, nu inventăm de dragul poveştii.

Vom explora ideile pe care le ai şi posibile căi de documentare şi scriere a acestora, astfel încât, dacă vrei, să poţi dezvolta ulterior subiectul într-un articol narativ.

Temele întâlnirilor sunt:

1. Prezentare şi discuţie idei de subiecte şi cum ar putea fi transformate în articole narative
2. Plan de documentare
3. Tehnici de interviu
4. Cum scriem şi rescriem
5. Organizare şi structură

foto: Mia Baker, preluată de pe unsplash.com


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!