Atelier online de Dicţie şi voce

Vorbirea este semnătura minţii şi a sufletului nostru. Cuvântul poate să ne fie prieten sau duşman, el declanşează controlul nostru interior. Trebuie doar să ştim să îl stăpânim.

Atelierul online de dicţie te ajută să conştientizezi propriul tip de vorbire şi eventualele defecte: precipitarea, ,,înghiţirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ şi nearticulată corespunzător, consoanele sau vocalele pronunţate incorect (rârâit, sâsâit, moldovenisme, ardelenisme etc.) şi aşa mai departe.

La cele cinci întâlniri ale atelierului, vei acumula şi vei exersa cunoştinţe pentru îndreptarea acestor defecte. Vei descoperi raportul dintre vorbirea fiziologică şi cea de performanţă. Vei face exerciţii de respiraţie condusă şi respiraţie pe efort fizic.

Vei exersa controlul respiraţiei şi al volumului de aer în vorbirea cotidiană sau publică, ca să eviţi ,,pierderea suflului’’ sau a atenţiei interlocutorului. Îţi vei stăpâni mai uşor emoţiile sau timiditatea.

Ce vei face efectiv la atelierul online de dicţie:

• Exerciţii de încălzire a aparatului vocal.
  • Exerciţii de respiraţie pentru mărirea capacităţii vocale.
  • Exerciţii pentru consoane şi vocale.
  • Jocuri pentru stăpânirea mecanismelor de articulaţie.
  • Exerciţii individuale pentru defectele personale.
  • Exerciţii de intensitate, ritm şi variaţii de registru vocal.
  • Jocuri şi exerciţii pentru utilizarea sunetului şi a cuvântului într-un scop precis, diferenţierea lor prin intenţie.
  • Exerciţii de stăpânire a emoţiilor, de vorbire în public şi de captare a atenţiei.
  • Exerciţii de coordonare şi corelare a vorbirii cu o mişcare complexă.
  • Rostirea unui text pe efort fizic.
  • Rostirea unui text în scopul caracterizării sonore, raport între personaj şi vorbire.

Tehnicile de respiraţie pe care le vei învăţa sunt adaptate pentru mediul online. Prin lucrul 1 la 1 cu trainerul, fiecare participant va fi acompaniat individual la începutul procesului de învăţare, după care se va trece la coordonarea respiraţiei împreună cu tot grupul.

Conţinutul cursului este specific îndreptat către necesităţile fiecărui participant şi către cunoştinţele tehnice. Punem accentul pe însuşirea tehnicii de respiraţie, pentru controlul emoţiilor şi poziţionarea corectă a vocii. Pe corectarea defectelor de dicţie individuale şi pe exerciţii cu variaţii de dificultate care simulează situaţii ce pot ridica obstacole în prezentările din viaţa profesională sau personală.

Facem exerciţii de convingere a întregului grup. Fiecare participant va expune o poveste/prezentare/interviu în cadrul unei şedinţe şi va primi feed-back constructiv atât de la trainer, cât şi de la fiecare membru al grupului. Cursanţii beneficiază de un set de „instrumente” clare de îmbunătăţire a capacităţii de convingere şi menţinere a atenţiei publicului, adaptate la calităţile si personalitatea fiecăruia.

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Cumpără »