Atelier de creat Dream Catchers: Copilul interior şi arta concentrării

Atelierul are loc la sediul fundaţiei, sâmbătă dimineaţa, de la 11.00, şi durează patru ore.

Vă este dor să lucraţi cu mâinile şi să simţiţi satisfacţia frumuseţii unui obiect creat chiar de voi? Atelierele de creat dream catchers (prinzătoare de vise) sunt ocazii minunate de a crea, de a ne folosi abilităţile artistice mai mult sau mai puţin latente pentru a da naştere unui obiect de suflet, care ne îmbunătăţeşte starea de spirit şi ne apropie de îndeplinirea unui vis.

În sistemul educaţional Montessori este esenţial pentru un copil să aibă la dizpoziţie un mediu propice cu mobilă şi instrumente pe care să le poată folosi pentru a lucra în linişte, singur, folosindu-şi abilitatea de concentrare după propria plăcere şi voinţă. Noi, adulţii, avem o nevoie imensă de a ne reconecta cu munca din plăcere, cu o perioadă mai îndelungată de concentrare şi cu satisfacţia de după, lucruri pe care cei mai mulţi dintre noi nu le-au trăit din pricina condiţionărilor vremii.

Astfel de ateliere au scop multiplu, aducând atenţia către părţi uitate din noi şi bucuria jocului creativ.

Un dream catcher este alcătuit dintr-un cerc, o pânză şi elemente agăţătoare, în mod normal pene, biluţe, elemente din natură.

Cercul reprezintă forma rotundă a planetei noastre, iar pânza este atât un simbol pentru conexiunea dintre toate popoarele de pe pământ, cât şi un totem cu rolul de a cerne emoţiile şi visele grele, lăsându-le să se împlinească doar pe cele cu adevărat benefice nouă.

Dream catcherele pot fi folosite apoi atât ca obiecte de decor, cât şi pentru a ne ajuta să ne apropiem mai mult de unul dintre visele noastre.

Cel mai fascinant la un dream catcher este modul în care procesul de flow artistic îi poate oferi designuri unice, personalizate pentru momentul şi intenţia pentru care este creat. De aceea niciun dream catcher nu va fi la fel cu un altul.

Atunci când ne strângem împreună la atelierul de creat dream catchere, terenul de joacă este deschis. Copilul interior are o mulţime de materiale din care să aleagă, în funcţie de tematica atelierului, şi un spaţiu primitor şi ofertant pentru a se exprima creativ.

Calităţile care sunt puse în valoare şi care în acelaşi timp ne pot provoca să le scoatem la suprafaţă în timpul atelierului sunt:

• Răbdarea
  • Atenţia la detalii
  • Îndemânarea manuală
  • Simţul cromatic şi estetic
  • Imaginaţia şi creativitatea
  • Vederea de ansamblu
  • Spontaneitatea
  • Viziunea geometriei în spaţiu
  • Structura şi organizarea muncii

Materialele sunt puse la dispoziţie de noi, dar poţi aduce cu tine ceva de acasă, pe care să-l adaugi la dream catcher. Poate fi o pietricică, un cristal, o floare uscată, o bucată de material, o biluţă, orice.

Evenimentul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70%.

Cumpără »