Atelier de scriere creativă pentru adolescenţi (14-17 ani)
 

Îţi place să îţi imaginezi tot felul de aventuri şi universuri fantastice, te trezeşti continuând poveştile preferate, iar fiecare colţ de stradă ori om pe care îl întâlneşti îţi stârneşte nevoia de a-l transforma într-un spaţiu sau personaj de roman? Atunci te aştept la un curs în care să îţi provoci şi mai mult imaginaţia, alături de alţi tineri pasionaţi de scris (şi citit), aşa ca tine.

Acest curs este gândit special pentru a ne antrena creativitatea şi a exersa împreună stiluri diferite de a crea, mereu într-un cadru relaxat în care să ne dăm voie să râdem şi să descoperim vocea care ne place. Vom experimenta cu scene, personaje, stiluri de a scrie, pentru a înţelege mai bine din ce se compune o poveste şi care sunt poveştile care ni se potrivesc.

Vom face exerciţii variate care să ne pună în starea de a scrie.

Ne vom provoca spiritul creativ în şi prin scris, pentru a crea voci narative, pentru a studia şi analiza ce funcţionează şi ce nu, ne vom inspira de la scriitori şi metehnele lor şi vom trece prin moduri variate de a spune o poveste.

În cele 5 întâlniri, vom discuta despre bune practici şi vom parcurge:

  • Noţiuni introductive şi exerciţii de scriere spontană
  • Începuturi / moduri de a începe o poveste
  • Personajul şi construcţia lui
  • Scene şi cronologii
  • Voci, perspective şi alte elemente narative

Astfel, ne vom împinge imaginaţia în tot felul de universuri narative şi stiluri de scriitură, pentru ca ceea ce stă bine în capul nostru să ajungă şi mai bine pe pagină.

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!