Atelier de săpun natural
 

Săpunul este parte a vieţii noastre de zi cu zi şi este imposibil să ne imaginăm cum ar fi viaţa fără el, în diversele lui forme: solid, lichid, sub formă de pastă sau loţiune. Tocmai pentru că este folosit zi de zi, de câteva ori pe zi şi intră în contact cu pielea, cel mai mare organ uman, săpunul trebuie să fie cât mai natural sau măcar să conţină cât mai puţine substanţe chimice. Ca o ironie, săpunul de toaletă care se găseşte în comerţ nu este săpun, aşa cum este el definit de chimie şi cum o cere tradiţia, ci este mai degrabă un detergent sintetic, lipsit de orice substanţă benefică pielii. El, săpunul industrial, este responsabil pentru cele mai multe afecţiuni ale pielii, cum ar fi dermatitele, eczemele, mătreaţa şi multe altele.

Să ne facem singuri acasă săpunul de toaletă sau de rufe nu mai reprezintă astăzi o problemă. S-a dus vremea când săpunul se făcea din resturi de la prăjeli, din grăsime animală, din untură, când se fierbea o zi întreagă în grădină, apoi roţile de câteva kilograme de săpun erau urcate în pod, iar de multe ori erau lăsate moştenire generaţiei următoare.

Acum, săpunul se poate face prin procedeul „la rece”, fără fierbere, din uleiuri vegetale fine, special alese pentru proprietăţile lor benefice pielii. Reţetele de săpun se pot personaliza într-o infinitate de combinaţii, folosind ingredientele care se potrivesc cel mai bine pielii noastre. În acelaşi timp, spiritul creator, imaginaţia şi pasiunea sunt alte ingrediente fără de care acest meşteşug nu poate fi practicat.

Atelierul de săpun va fi structurat în două părţi:

I. Prima parte este rezervată părţii teoretice. Aici veţi afla despre:

a) ustensilele necesare producerii unui săpun acasă la dvs., echipamentul de protecţie şi ingredientele necesare;

b) formularea unei reţete de săpun în funcţie de destinaţia acestuia (de faţă, de corp, de păr, pentru copii, persoane alergice, persoane cu piele uscată/ grasă etc.);

c) modul (teoretic) de realizare a unui săpun, de la măsurarea ingredientelor, ajustarea temperaturii acestora, amestecarea lor prin mixare, turnarea în forme, izolare, tăiere, uscare, ambalare;

II. Veţi asista la realizarea unui săpun de la zero, urmând toţi paşii descrişi la punctul I.c). Vom face un săpun vegetal cu unt de shea, miere şi lavandă, pentru ten uscat şi sensibil.

Atelierul este susţinut de Alexandra Catană, autorul Formula naturală. Fiecare participant va primi cadou un săpun de la Formula naturală.
Întâlnirea va dura două ore şi jumătate, cu pauză.

Testimoniale: „A fost senzaţional acest atelier, o întâlnire benefică în care competentele, priceperea, dar mai ales dăruirea Alexandrei pentru producerea săpunului natural ne-au fost transmise cu bucurie tuturor.” (C.N.)

„Mulţumesc doamnei Alexandra, care ne-a dezvăluit din tainele săpunăritului, cu o primire foarte călduroasă şi prietenoasă.” (D.V.)

Ce se întâmplă la curs:

foto: sapun Formula naturala

Înscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!