Atelier de pictură pe sticlă (22-25 iulie)
 

Întâlnirile au loc zilnic: luni 22, marţi 23, miercuri 24, joi 25 iulie, de la 19.00-21.00.

Avem o provocare nouă pentru pasionaţii de arte plastice, dar şi pentru cei care vor să afle cum e să-ţi transpui gândurile şi emoţiile în culori. Timp de patru seri, vei studia tehnica picturii pe sticlă. Vei vedea că regulile jocului se schimbă atunci când suportul pe care pictezi nu mai este mat, ci transparent. Eşti gata? Bun.

Vom alege mai întâi, împreună cu lectorul, un model decorativ, floral sau geometric, în funcţie de gusturile şi inspiraţia personală sau inspirându-ne din lucrări celebre din istoria artei. Apoi pregătim desenul ce urmează să fie transpus pe sticlă, învăţăm să pregătim suportul şi culorile şi, cu mare atenţie la detalii, începem să pictăm. În straturi suprapuse, ne arată lectorul cum şi în ce ordine. Sună dificil? Nu e cazul. :) Vei vedea că atmosfera la atelierul de pictură pe sticlă este foarte relaxată şi nici nu-ţi vei da seama când a trecut timpul.

Uite ce facem la fiecare dintre cele 4 întâlniri ale atelierului de pictură pe sticlă:

1. Trasăm pe hârtie desenul şi oglinda sa pentru următoarea etapă

2. Finisăm desenul ce urmează să fie transpus pe sticlă. Desenăm suprafaţa cu materialele specifice acestei tehnici şi o vernisăm, ca să fixăm imaginea pentru următoarea etapa – pictarea.

3. Pictăm sticla, învăţăm să folosim culorile şi lianţii specifici. Începem cu detaliile şi accentele, apoi treptat umplem suprafeţele, prin suprapuneri succesive tot mai ample.

4. Finalizăm lucrarea şi îi adăugăm ultimele artificii, pe care le permite doar această tehnică inedită: adăugăm texturi de fundal, folosind diverse materiale.

The Metropolitan Museum of Art: Tiffany Stained Glass, imagine preluată de aici:
Inscrie-te la acest atelier »

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informatii despre cele mai noi ateliere si evenimente!